Hoppa till huvudinnehållet

Branäs mot rekordår – satsar på ny stolslift: ”Blå väg till byn”

Publicerad:
Den nya sexstolsliften mäter 1 225 meter och transporterar 2 400 personer upp till toppen på strax under fem minuter. Foto: Branäsgruppen

Säsongen är inte ens halvvägs, men Branäs har redan passerat sina tidigare rekordår.

Nu blickar man framåt och investerar drygt 85 miljoner kronor i en ny sexstolslift.

– Vi skrev på avtalet igår, det är extremt roligt, säger vd Anders Kjällström.

Sportlovsveckorna är fullbokade, och även de efterföljande veckorna tio och elva börjar bli vältecknade.

Anders Kjällström konstaterar själv att det är vanskligt att jämföra de två senaste pandemipräglade åren med det man nu upplever, men i rena siffror har Branäs alltså redan passerat sina tidigare rekordsäsonger.

– Vi vet redan att det kommer bli ett rekordår, vi har redan passerat det bästa vi haft ganska rejält, så att säga, konstaterar han.

Även om det är långt kvar tills anläggningen stänger efter påskveckan i mitten av april pågår förberedelserna inför kommande år för fullt och Anders Kjällström har möten inbokade inför både sommaren och dess utveckling, och om kommande investeringar.

Anders Kjällström kan redan nu konstatera att Branäs gör ett nytt rekordår och planeringen inför både sommaren och kommande år är igång.
Anders Kjällström kan redan nu konstatera att Branäs gör ett nytt rekordår och planeringen inför både sommaren och kommande år är igång. Foto: Branäsgruppen

Och man hinner också presentera en redan klar satsning – en ny sexstolslift från Mattesdalen upp till toppen ska stå klar redan till nästa säsong och förutom att utöka liftkapaciteten upp till toppen med 2 400 personer i timmen drar man också om släpliftar för att utveckla skidområdet på bergets södra sida.

– Det gör att vi får en blå väg ända ned till byn, säger Anders Kjällström.

Har det varit efterfrågat?

– Ja, för oss själva är det efterlängtat också med lite lättare åkning. Vissa partier är annars för en genomsnittlig åkare lite för svåra, så det här lättar upp på det här sättet, säger han och beskriver vad det betyder för nedfarterna.

– Plus att vi får två accessvägar från byn och ända upp till berget. Vi har ju gondolen och två släpliftar som går upp och därifrån kan man åka till den nya Toppexpressen i Mattesdalen vilket ökar kapaciteten enormt för att ta sig ända upp till toppen.

Satsar vidare

Under det här året räknar Anders Kjällström med att man gör investeringar på strax under hundra miljoner kronor. Förutom sexstolsliften satsar man vidare på snöläggning, samt ett par liftar till.

– En som går från sjöområdet så att man kan åka upp och ned i Nintendoland och få access till Långsvängen och skidområdet. Så det är på det vi lägger som absolut mest pengar på under det här året.

Artikeltaggar

Anders KjällströmBranäsNäringslivTurism

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.