Hoppa till huvudinnehållet

Gjort 348 poäng – nu gör han comeback: ”Backchecka hemåt som en travhäst”

Publicerad:
Emil Sätterman är tillbaka i Munkforströjan.
Emil Sätterman är tillbaka i Munkforströjan. Foto: IFK Munkfors

Under fredagen värvades Filipstads poängkung Benjamin Trust.

Nu har en till poängkung anslutit till Munkfors.

Emil Sätterman som gjort hela 384 poäng i Hockeytvåan har skrivit på.

Sedan säsongen avbröts av coronapandemin våren 2020 har Emil Sätterman inte spelat någon ishockey.

Men nu är den tidigare JSM-guldvinnaren redo för en comeback i moderklubben.

– Jag tappade suget för hockey och det höll i sig ett bra tag. Men nu senast när jag var uppe och kollade på grabbarna så kände jag att jag vill vara på isen i stället för på läktaren, säger han.

Senast han spelade för klubben gjorde han hela 58 poäng på 32 matcher.

Han förväntar sig inte att börja där han slutade. Men lagom till kvalet räknar han med att vara i gammalt gott slag igen.

– Nu i början kommer jag väl inte kunna bidra så mycket mer än att pusha på alla, eftersom jag inte spelat på ett tag och knappt varit på is. Jag behöver ett par veckor på mig att komma i form igen innan kvalet. Men då ska jag vara ett hot offensivt, hjälpa till med målskyttet och backchecka hemåt som en travhäst, säger målkungen.

Kapprustningen fortsätter – Filipstads poängkungar till varsitt topplag i tvåanGjorde succé i Mora – nu förstärker han Grums

Artikeltaggar

Emil SättermanIFK MunkforsIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.