Hoppa till huvudinnehållet

På väg mot succé – men misstaget kostade: ”Klantigt”

Publicerad:
Hanna Aronsson Elfman tog sig vidare till andra åket, men körde ur.
Hanna Aronsson Elfman tog sig vidare till andra åket, men körde ur. Foto: Andreas Hillergren/TT

Hanna Aronsson Elfman låg på plats 22 efter det första åket i storslalom och hade skaffat sig en fin position till det andra åket.

Men en miss fick henne att köra ur och nu kan OS vara över för den här gången.

– Klantigt, sa hon till Discovery efteråt.

Värmländskan Hanna Aronsson Elfman kvalificerade sig till OS på framtidskriteriet och i det första åket visa Aronsson Elfman att något stort kunde vara på gång.

Hon slutade som åkare nummer 22 och med en omvänd startordning till åk nummer två fanns goda möjligheter att plocka ytterligare placeringar.

Men storslalomtävlingen slutade med uråkning och besvikelse för Aronsson Elman – som inte var ensam om att få problem i OS-backen. Stjärnan Mikaela Shiffrin körde exempelvis ur redan i det första åket.

– Det var ganska bra åkning fram till missen, jag får ta med mig det. Men riktigt tråkig urkörning, det var klantigt. Jag får skylla mig själv när jag kommer med den riktningen och lära mig av mina misstag, sade hon.

Hon var dock mer nöjd med inledningen av åk nummer två än det första.

– Det var mer aggressivt, så ja det var bättre än det första.

Hon berättade i en intervju med VF-sporten inför avresan till OS att det mesta pekade på att det bara blir storslalomtävlingen under OS. Hon öppnade lite för att det skulle kunna bli en start i parallellslalom, men sa samtidigt att det var tajt om tid att hinna till JVM i Kanada.

Det återstår alltså att se om det blir någon mer OS-start för Aronsson Elfman.

– Jättekul att vara här och få känna på OS, se hur det fungerar och allt runt omkring. Och få se Sara (Hector) åka. Det finns mycket man kan ta med sig även om jag körde ur, säger hon.

Artikeltaggar

AlpintHanna Aronsson Elfman

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.