Hoppa till huvudinnehållet

Hagfors vann enkelt hemma mot Nykvarn

Publicerad:
Hagfors vann mot Nykvarn
Hagfors vann mot Nykvarn

Det blev en klar seger för Hagfors mot Nykvarn hemma i Allsvenskan västra dam i innebandy. Matchen slutade 7-2 (2-1, 3-1, 2-0). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Nykvarn vann med 3-2.

– Det var en jämn match och vi hade svårt att få grepp om motståndet. De skapade en hel del, men det var vi som gjorde målen. Marginalerna vi haft emot oss tidigare i år hade vi med oss idag. Nu laddar vi för sexpoängsmatchen mot Fröjered på lördag, kommenterade Hagfors tränare Thomas Eriksson.

Hagfors har skapat en skön vinnarkänsla i Uddeholm Arena. Segern mot Nykvarn betyder att laget har vunnit fem raka matcher på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Nykvarn inledde bäst och tog ledningen genom Elin Källström efter 6.45, men Hagfors kvitterade genom Ebba Gladh-Pettersson. Och Hagfors hann också ta ledningen, genom Felicia Nordh. Hagfors stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 2-1 till 5-1 på bara 5.56.

Nykvarn reducerade dock till 5-2 genom Elin Joonas med 02.11 kvar att spela. Hagfors fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-2. Målen i sista perioden gjordes av Klara Danielsson och Ebba Gladh-Pettersson.

Noterbart är att Ida Brokvist gjorde ett mål för Hagfors och spelade dessutom fram till två mål.

I tabellen innebär det här att Hagfors nu ligger på sjätte plats. Nykvarn är på tolfte och sista plats.

I nästa omgång har Hagfors Fröjered borta i Sparbankshallen, lördag 12 februari 15.00.

Artikeltaggar

Allsvenskan västra damHagfors IF UddeholmInnebandyNykvarnUddeholm arena

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.