Debatt: Vi är partiet som får saker gjorda!

Debatt
PUBLICERAD:
Elisabeth Björk och Anna Hammar, Vänsterpartiet
Ingen kan längre tveka om att Vänsterpartiet är en politisk kraft att räkna med. Det har vi visat på riksnivå, regional nivå och kommunal nivå. Vi ser till att få saker gjorda, det räcker inte med snack, det ska bli verkstad också, skriver Anna Hammar och Elisabeth Björk, Vänsterpartiet i Region Värmland.

Vi vill helst styra, men även i opposition ser vi till att få saker gjorda. I Region Värmland ser vi till att en av de mest omfattande satsningarna på 30 timmars arbetsvecka med bibehållen lön nu kommer igång.

Resultatorienterat arbete och framgångsrika förhandlingar med Region Värmlands blågröna minoritetsstyre Värmlandssamverkan har gjort att vårdpersonal på akuten, inom slutenvårdspsykiatrin och på sjukhusen i Arvika och Torsby får testa 30 timmars arbetsvecka med bibehållen lön. Det är politik på riktigt. Det är förändringar som gör skillnad för anställda, och i slutänden även för patienterna.

Vi har bidragit till en satsning på ambulanssjukvården, en vård som är livsviktig. Vi har valt att satsa mest där väntetiderna är som längst för att rädda liv.

Vi har bidragit till en satsning på ambulanssjukvården, skriver debattörerna.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Politik handlar om att få saker att hända. Ibland behöver vi tänka utanför lådan och se möjligheter som tidigare verkat som omöjligheter.

Vi vill att vården ska bli bättre, vi nöjer oss inte med mindre. Vi är beredda att satsa för att få läkare och tandläkare till de mindre orterna. Vi kan inte vara beroende av dyra hyrläkare som stannar en eller två veckor i taget.

Vänsterpartiet tar ansvar. Vi är beredda att få jobbet gjort. Vi lyfter blicken och fokuserar på värmlänningarnas behov samtidigt som vi håller våra löften från valrörelsen 2018. Vi ser till att genomföra den bästa möjliga politiken för Värmland utifrån de förutsättningar som råder.

Anna Hammar, regionråd

Elisabeth Björk, förstanamn på V:s regionlista 2022

Vänsterpartiet i Region Värmland

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.