Hoppa till huvudinnehållet

Här är corona-mössan som alla älskar – men ingen vill köpa

Publicerad:
Foto: Privat

Corona är verkligen inte roligt. Men man kan göra något roligt av det.

Så tänkte mösskaparen Britt Marie Mörnholm från Deje – och vips hade hon gjort en coronamössa.

– Jag tycker att den är jättefin och rolig, säger hon.

Britt Marie Mörnholm har hållit på med tovade mössor en mindre evighet. Eller i alla fall i 15 år. Utseenden och motiv har varierat, men den kanske mest uppseendeväckande mössan fick hon inspiration till från ett oväntat håll: den globala coronapandemin.

– Det var när jag fick se en bild på den där klassiska bollen, med de röda tussarna, som jag kände att det där måste jag testa att göra som en mössa, säger hon.

Den klassiska illustrationen av hur coronaviruset ser ut inspirerade Britt Marie Mörnholm till att göra en mössa.
Den klassiska illustrationen av hur coronaviruset ser ut inspirerade Britt Marie Mörnholm till att göra en mössa. Foto: TT/Grafik

Sagt och gjort, en mössa gjordes och därefter ytterligare ett par. Sedan dess har hon haft med coronamössan på marknader och den har funnits till försäljning i en butik i Göteborg.

Många som provat

Men hittills har ingen köpt någon.

– Nej, men det är jättemånga som har provat den. I butiken i Göteborg har ägaren berättat att den varit väldigt populär, men som sagt, det är ännu inte någon som har köpt en, säger Britta Marie Mörnholm, som själv till vardags knallar runt i en svart variant av mössan.

– Jag tycker att den är fin jag. Och man kan också använda den som en bastumössa om man blöter den i kallt vatten. Det är skönt att ha i bastun.

Mösskaparen själv, Britt Marie Mörnholm, med coronamössan som hon använder till vardags.
Mösskaparen själv, Britt Marie Mörnholm, med coronamössan som hon använder till vardags. Foto: Privat

Vad brukar du få för kommentarer om den här lite udda mössan?

– De flesta tycker bara att den är jättefin och rolig, men jag har också fått en del negativa kommentarer från de som menar att något som är så allvarligt som corona kan man inte skämta om. Men jag tycker att ett liv utan humor är inget liv, så det bryr jag mig inte om.

Coronamössan finns både som grå och svart.
Coronamössan finns både som grå och svart. Foto: Privat

Artikeltaggar

CoronavirusetDejeKläderNyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.