Hoppa till huvudinnehållet

Även CCC drabbat av stormen: stort plåtstycke lossnade

Publicerad:
Stormen Malik rev loss ett rejält plåtstycke från Karlstad CCC.
Stormen Malik rev loss ett rejält plåtstycke från Karlstad CCC. Foto: Tommy Andersson

Karlstad CCC fick bekänna färg under helgens storm. En plåt lossnade från taknocken och for i backen.

– Som tur var stannade det med en plåt. Nu får vi undersöka hur det kunde hända, säger fastighetschefen Robert Högström.

Stormen Malik gick inte bara hårt åt höghuset på Orrholmen och tusentals träd i länet. Vid Karlstad CCC upptäckte förbipasserande under söndagen att ett flera meter långt plåtstycke blåst ned från närmast taknocken.

Robert Högström, fastighetschef på Nordica Fastigheter som nyligen tog över ägarskapet av KB Mötesplatsen som i sin tur äger CCC-byggnaden, konstaterar att man haft tur i oturen.

– Om det vill sig illa kan en bortblåst plåt innebära att vinden får fäste även under de intilliggande plåtarna, men här verkar det ha stannat med ett plåtstycke. Jouren har varit ute för att titta närmare på det hela och säkerställt att inget ytterligare händer. Vi behöver också reda ut vad som hänt, varför det lossnade.

Karlstad CCC hade stängt under helgen så verksamheten där har inte påverkats. Så vitt Högström känner till orsakade inte plåten några skador när den föll till marken.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstad CCCSamhälle

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.