Hoppa till huvudinnehållet

Misstänkt våldtäktsförsök i Grums – man begärs häktad

Publicerad:
Reporter Sophia Jiglind
Sophia Jiglind
sophia.jiglind@vf.se
Ett våldsbrott misstänks ha ägt rum i Grums kommun tidigare under veckan. Polisen har identifierad en misstänkt gärningsperson som nu har begärts häktad.
Ett våldsbrott misstänks ha ägt rum i Grums kommun tidigare under veckan. Polisen har identifierad en misstänkt gärningsperson som nu har begärts häktad. Foto: Peter Bäcker

Polisen misstänker att ett våldtäktsförsök har ägt rum på en adress i Grums kommun.

En man i 40-årsåldern har nu begärts häktad för brottet.

Enligt handlingar från Värmlands tingsrätt ska en målsägande ha uppgett att ett våldtäktsförsök ägde rum natten mellan tisdag och onsdag i en lägenhet inom Grums kommun.

Brottstiden är lång, mellan 23-tiden till 07.00 på morgonkvisten. En man i 40-årsåldern anhölls på onsdagsförmiddagen i sin frånvaro.

Han kunde dock frihetsberövas bara timmarna senare.

Nu har åklagare även begärt mannen häktad, just för försök till våldtäkt, då man anser att mannen kan försvåra utredningen genom att undanröja bevis.

Mannen är tidigare känd av polisen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrums kommunHäktningarVärmlands tingsrätt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.