Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Meriterad mittback till Karlstad Fotboll

Publicerad:
Mittbacken Linus Sahlin är klar för spel i blått och svart kommande säsong.
Mittbacken Linus Sahlin är klar för spel i blått och svart kommande säsong. Foto: Karlstad Fotboll

Nu är det klart.

Karlstad Fotboll värvar mittbacken Linus Sahlin från seriekonkurrenten Gefle.

– Linus passar perfekt in i vårt lagbygge, säger Tobias Johansson i sportgruppen.

VF-sporten avslöjade på fredagen Karlstads intresse för Linus Sahlin, och på lördagskvällen offentliggjordes värvningen av mittbacken.

- Klubben visade intresse tidigt och vi har haft en dialog under tiden. Jag har mött Karlstad tidigare och tycker det är ett bra lag med ett attraktivt spel, så det känns härligt att vara en del i satsningen nu, säger han till klubbens sajt.

Tobias Johansson i sportgruppen är minst sagt belåten med nästa meriterade värvning som KF lyckats med:

– Riktigt kul att Linus nu är klar. Det är en mycket bra försvarare som vi har haft ögonen på en tid. Han har bra fötter och är en reslig kille som också är farlig på fasta situationer. Linus passar perfekt in i vårt lagbygge, säger han till klubbens sajt.

Linus Sahlin kom till Gefle inför den gångna säsongen från Umeå, som han 2020 gjorde 17 matcher, varav nio från start, för i superettan.

Innan det hade han två raka säsonger som ordinarie i den andra Umeåklubben, Team TG, i division 1.

För Gefle visade 24-åringen även upp en målfarlighet, fyra kassar blev det på de 27 matcher han spelade och 2018 gjorde han fem mål i ettan för Team TG.

Men nu väntar alltså spel i Karlstad Fotboll i samma serie, och Linus Sahlin har stora förväntningar på säsongen som kommer:

– Ja, det är självklart att vara med oss slåss i toppen och ge oss själva chansen att nå Superettan.

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad FotbollLinus SahlinTobias Johansson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.