Hoppa till huvudinnehållet

Presterudsgymnasiet återgår till undervisning på plats: ”Personal är frisk igen”

Publicerad:
– Vi hade ett tufft läge där stora delar av personalen på Presterudsgymnasiet var sjuka i corona. Därför införde vi distansundervisning, säger Jonas Bergman Wallin.
– Vi hade ett tufft läge där stora delar av personalen på Presterudsgymnasiet var sjuka i corona. Därför införde vi distansundervisning, säger Jonas Bergman Wallin. Foto: Sandra Österman

Under den här veckan har delar av Presterudsgymnasiet haft fjärrundervisning. Orsaken var sjukskrivningar bland en stor andel av personalen på grund av covid-19.

– Nu är de friska igen. Vi återgår, av den anledningen, till undervisning på plats från och med i morgon, säger Jonas Bergman Wallin.

Han är skolchef i Kristinehamn. Han berättar att det var tre klasser på gymnasiet som drabbades av distansundervisningen.

Kommunen vädjar – håll dina barn hemma i två veckor

– Det var vård och omsorg, samt introduktionsprogrammet, inklusive Annexet som påverkades av den tillfälliga stängningen. Under onsdagen hade vi sedan en avstämning för att se hur personalen mådde. Den gav ett glädjande besked, säger Jonas Bergman Wallin.

Normal skolstart

Vid skolstarten efter jullovet öppnade verksamheten i östra Värmland med undervisning på plats men hade restriktioner, trots ökad smittspridning. Efter det har läget försämrats.

I förra veckan återinförde exempelvis Spångbergsgymnasiet delvis fjärrundervisning för nationella program. Tidigare den här veckan vädjade också Jonas Bergman Wallin till föräldrarna att hålla sina barn hemma i två veckor, från de kommunala förskolorna och fritids. Personalens sjukfrånvaro började närma sig kritiska nivåer

Gymnasium återgår till distans: ”Vi har många sjuka”Ökad smittspridning – men skolan kör på: ”Något vi kan hantera”

Artikeltaggar

CoronavirusetKristinehamns kommunPresterudSkola och utbildning

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.