Hoppa till huvudinnehållet

Självkritisk Ejdsell om kaosveckan och rollen som väntar: ”Rätt beslut”

Publicerad:
Victor Ejdsell berättar om den senaste veckan stora delar av laget varit hemma med corona.
Victor Ejdsell berättar om den senaste veckan stora delar av laget varit hemma med corona. Foto: HP Skoglund

Laget Färjestad har fått det att släppa. Men fortfarande finns det spelare som menar att det finns mer att hämta.

Victor Ejdsell som kan få dra ett tungt lass under OS, är en av de självkritiska.

– Många kan bli bättre och jag står främst i det ledet, säger han.

Det var i tisdags som Färjestad och Oskarshamn förberedde sig för match. Men bara en timme före nedsläpp kom beskedet att det inte blir något. Oskarshamn fick besviket vända hem och såväl tränaren Martin Filander som sportchefen Thomas Fröberg var starkt kritiska efteråt.

Nu berättar Victor Ejdsell hur det gick till matchen ställdes in.

– Det blev ganska konstigt alltsammans, vi fick ett positivt provsvar väldigt sent och därefter hade vi en dialog mellan lagen där vi kom fram till att köra. Men det fanns ändå en oro i gruppen. Vi har också anhöriga att ta hänsyn till och då gjordes fler tester för att vara på säkra sidan, säger han.

Det var starten på coronautbrottet i Färjestad där stora delar av laget fortfarande inte återvänt i träning.

– Med tanke på hur det ser ut just nu, så var det rätt beslut som togs. Men visst, det blev lite kaosartat.

13 spelare fanns på plats under måndagsträningen när laget återsamlades. Men inom kort väntas i vart fall tre nyckelspelare tillika centrar lämna Färjestad för OS.

Victor Ejdsell som varit den givna vikarien på centerplatsen under säsongen räknar kallt med att han är en av dem som kommer att få spela center.

Pennerborn berättade i fredags för VF-sporten att han ser Ejdsell som ett alternativ där, men ville inte slå fast att det blir så.

– Det tror jag nog att jag kommer få göra när det är tre stycken som försvinner, säger Ejdsell och fortsätter:

– Men jag är verkligen skitglad för deras skull. Det finns inget större än att åka och representera landslaget i ett OS. Är det så att jag får spela center, då ska jag ta mig an den uppgiften. Jag har gjort några matcher som center och det har varit lite ryckigt under säsongen för egen del.

Självkritisk

Samtidigt som lagets formkurva har pekat uppåt sedan en tid före jul har samma flyt inte funnits hos Ejdsell.

Åtta poäng på 30 matcher har det blivit för Ejdsell som legat stadigt på över 30 poäng i SHL under de senaste säsongerna.

– Jag tycker att vår spelidé har blivit bättre. Just med att alla gör likadant, det var lite tufft i början. En defensiv som inte passade med hur vi är som spelare. Vi pratade aktivt om det och korrigerade det som behövdes, nu är det mer tryggt. Vi måste inte spela på topp för att vinna. Hade vi en sämre match förut, ja då vann vi inte.

Den största kritiken riktar han dock mot sig själv.

– Vi har många individer som kan bli bättre, jag är främst i det ledet och behöver spela bättre ishockey. Samtidigt är det svårt att trycka på en knapp bara. Det viktigaste just nu är att vi fortsätter ta poäng och klättrar uppåt, säger Ejdsell.

FBK-tränaren Johan Pennerborn berättar om läget i laget.
FBK-tränaren Johan Pennerborn berättar om läget i laget. Foto: FREDRIK KARLSSON

13 spelare fanns som sagt på plats under måndagsträningen där FBK-tränaren Johan Pennerborn räknar med ytterligare tillskott under tisdagen.

En som dock är redo för spel igen är backen Gustav Berglund.

– Vi kommer få ihop ett lag tills på torsdag, det är bara måndag och fler kommer att trilla in redan i morgon. Gustav började träna på is under förra veckan och är redo nu.

Hur går det att träna när ni saknar så många?

– Det är lite utmanande. Vi är också i ett läge där vissa varit friska och känner sig starka, några som haft smittan är inte så samma nivå än och känner sig tunga.

Pennerborn om Färjestads centerkris under OS – så kan den lösas

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJohan PennerbornVictor Ejdsell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.