Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad vill ha in namnförslag till nya arenorna

Publicerad:
Den nya utomhusarenan på det som idag heter Sannafältet.
Den nya utomhusarenan på det som idag heter Sannafältet. Foto: Karlstads kommun

De nya arenorna på Sannafältet har ännu inte fått några namn. Det vill kommunen ändra på och efterlyser därför nu namnförslag från allmänheten.

Det håller på att växa upp något av en arenastad på Sannafältet, men det är än så länge en namnlös sådan. Hittills har arenorna mest hänvisats till som just de nya arenorna på Sannafältet.

Men kommunen vill ha något som är klatschigare än så.

- Det är namn vi ska leva med under lång tid framöver och som kommer synas och höras över hela Sverige, så de får gärna stärka Karlstads varumärke på något sätt. Det ska bli väldigt spännande att se förslagen som kommer in, säger Erik Nilsson (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden i ett pressmeddelande.

”Varm och attraktiv plats”

Kommunen vill alltså nu ha in namnförslag på arenorna och de vill att namne ska ”bidra till att Karlstad uppfattas som en varm, välkomnande och attraktiv plats”. På karlstad.se/arenanamn kan den som är sugen lämna förslag fram till och med den 13 februari.

De arenor det rör sig om är dels innomhusarenan, som blir den tredje största i Europa och den första i sitt lag med en stomme helt i trä, dels utomhusarenan för friidrott, fotboll och amrerikansk fotboll och slutligen konstgräsplanen för amerikansk fotboll och vanlig fotboll.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollBostad och byggenFotbollFriidrottKarlstads kommunNyheterSannafältet

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.