Hoppa till huvudinnehållet

Nilsby utklassade Stenungsund på hemmaplan

Publicerad:
Nilsby vann mot Stenungsund
Nilsby vann mot Stenungsund

Nilsby dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Stenungsund i division 1 västra herr i innebandy med hela 15-5 (6-0, 6-1, 3-4).

– Idag gjorde vi en riktigt bra första period som satte oss i ett bra utgångsläge. Den andra perioden var också helt okej. Den tredje perioden är inte bra, men så kan det bli. När vi släpper på bollen som i första perioden så ser det riktigt bra ut. En härlig seger med många målskyttar. Nu laddar vi för en bra träningsvecka, kommenterade Nilsbys tränare Andreas Hägglund.

Nilsby spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 6-0 genom två mål av Felix Johansson, ett mål av självmål, ett mål av Ludvig Ehn, ett mål av Daniel Lundh och ett mål av Victor Holmén. Det skulle komma mer från Nilsby. Nilsby hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 7-0 innan Stenungsund reducerade.

Därefter handlade dock allt om Nilsby och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 12-1. Nilsby startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 12-1 till 13-1. Till slut blev det 15-5.

Noterbart är att Tom Johansson gjorde tre mål för Nilsby och spelade dessutom fram till fyra mål, Felix Johansson stod för fyra poäng, varav tre mål och Daniel Lundh gjorde två mål och totalt tre poäng.

I tabellen innebär det här att Nilsby nu ligger på tredje plats. Stenungsund är på elfte och sista plats.

I nästa omgång har Nilsby Alingsås hemma i ECG Arena, lördag 29 januari 14.00.

Artikeltaggar

Division 1 VästraECG ArenaInnebandyNilsby IKStenungsund

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.