Hoppa till huvudinnehållet

Aronsson Elfman får köra genrep inför OS: ”Känner mig pigg”

Publicerad:
Hanna Aronsson Elfman får tävla igen.
Hanna Aronsson Elfman får tävla igen. Foto: Robert F. Bukaty

Coronasmittan spred sig inom alpinlandslaget och till slut drabbades även Hanna Aronsson Elfman.

Det såg ut som att det inte skulle bli något genrep inför OS – men på tisdag väntar storslalom i Kronplatz.

– Jag hoppas kunna göra ett bra resultat, säger hon.

Hon har precis avslutat ett träningspass italienska Sterzing där hon tillsammans med landslaget befinner sig på träningsläger.

Det var inför slalomen i Zagreb den 4 januari som Aronsson Elfman kände av symtom, dagar senare visade ett antigentest positivt för Aronsson Elfman och fem andra från laget.

Efter karantän på hotell i Österrike tog hon sig hem i bil där karantänen fortsatte. I tisdags anlände hon till Italien och laddar nu för världscuptävling där storslalomtävlingen blir hennes genrep inför OS.

– Jag känner mig pigg igen, jag var lite förkyld de två-tre första dagarna, men efter det har jag känt mig ganska pigg ändå. Men jag vilade under hela karantänen, säger hon.

Första träningspasset genomfördes under tisdagen och efter ett par veckor utan träning var det efterlängtat att få känna på snö igen.

– Väldigt skönt, det var första storslalomträningen och vi körde ganska länge. Även om jag inte hade kunnat träna på ett tag, så kändes det bra och jag hoppas på att jag kan göra ett bra resultat på tisdag.

En viktig tävling med tanke på att hon missat fyra världscuptävlingar och tisdagens storslalom blir det sista hon gör i tävling innan OS där storslalom körs 7 februari.

Ytterligare en parameter som är viktig inför avresan – hon har nyligen haft corona. Vilket gör att hon inte behöver känna samma oro som flera av de andra OS-resenärerna.

– Väldig skönt, såklart, säger Aronsson Elfman.

Artikeltaggar

AlpintHanna Aronsson Elfman

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.