Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Värmländskorna uttagna till OS i Peking

Publicerad:
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
Både Olivia Carlsson och Emma Murén får spela OS i Peking.
Både Olivia Carlsson och Emma Murén får spela OS i Peking. Foto: JOHANNA LUNDBERG

Truppen till OS i Peking fylls på med värmlänningar.

För när värmländske förbundskaptenen Ulf Lundberg på onsdagen presenterade Damkronornas trupp fanns både Forshagas Olivia Carlsson och Hammarös Emma Murén bland de uttagna.

Både Olivia Carlsson och Emma Murén har varit flitigt förekommande i Ulf Lundbergs landslagstrupper.

26-åriga Forshaga IF-produkten Carlsson debuterade i Damkronorna redan säsongen 2012/2013 då hon även gjorde sitt första VM.

På meritlistan för värmländskan, som sedan 2011 representerat Modo där hon är lagkapten, finns även OS-spel från 2018.

– Jag vill framhålla arbetet i det tysta från Oilivia. Väldigt prestigelös. Jobbar i det tysta och man vet att hon är en pålitlig spelare som är stark på pucken. Hon är nöjd att verkligen bidra med det vilket är väldigt viktigt, säger Ulf Lundberg.

För 24-åriga Emma Murén, som har Hammarö HC som moderklubb och till vardags representerar Brynäs, blir det däremot OS-debut.

– Hon är ganska allround. Hon är stryktålig, har bra tryck i åkningen och kan vinna många dueller. Emma är användbar i penalty kill men också offensivt. Det är inte att rekommendera för motståndarna att ge Emma Murén lägen i heta områden, säger Ulf Lundberg om värmländskan.

Sverige ställs i gruppspelet mot Japan, Tjeckien, Kina och Danmark.

– Tuffa motståndare. Målsättningen är att vi har ingen kvartsfinal, men vi har chansen att vinna en. Sluta topp tre i gruppen för att nå dit, säger Ulf Lundberg.

Målvakter: Sara Grahn, Luleå, Emma Söderberg, Minnesota Duluth, Ida Boman, Djurgården.

Backar: Emmy Alasami, AIK, Anna Kjellbin, Luleå, Johanna Fällman, Luleå, Linnéa Hedin, AIK, Ebba Berglund, HV71, Jessica Adolfsson, Linköping, Mina Waxin, Brynäs, Maja Nylén-Persson, Brynäs.

Forwards: Josefin Bouveng, Brynäs, Emma Murén, Brynäs, Lisa Johansson, AIK, Linnéa Johansson, Linköping, Sofie Lundin, Djurgården, Sara Hjalmarsson, Providence, Felizia Wikner-Zienkiewicz, HV71, Lina Ljungblom, Modo, Hanna Olsson, HV71, Emma Nordin, KRS Vanke Rays, Michelle Löwenhielm, SDE, Olivia Carlsson, Modo.

Artikeltaggar

DamkronornaEmma MurénIshockeyOlivia CarlssonUlf Lundberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.