Insändare: Kritik mot nya restriktioner

Insändare
PUBLICERAD:
Personer som av olika anledningar valt bort vaccinering mot covid-19 ska inte utsättas för diskriminering.
Foto: Johan Nilsson/TT
Nu har det börjat höjas röster från media gällande de senast införda coronarestriktionerna.

I och med det börjar även protester från vården komma fram. De menar att det sker en överrapportering av inlagda patienter med covid-19. Man börjar också nämna att smittans effekter på vårdbelastningen inte är så stor utan att det snarare beror på den sedan länge pågående nedmonteringen av vården. Även delar av det politiska etablissemanget har börjat tala om maktmissbruk.

Allt detta är naturligtvis bra och ett steg i rätt riktning men var är dessa röster och deras protester mot att en grupp människor i samhället diskrimineras för att de väljer att inte injiceras av just de skäl som angetts ovan? Var är deras kritiska tänkande när regeringen vill sätta sprutan i armen på barn och gravida kvinnor?

Däremot, om krogen tvingas stänga tidigare så att de som varit goda medborgare och gjort som farbror staten sagt ändå blir drabbade, då drar man ut i strid.

Styv Kuling

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.