Hoppa till huvudinnehållet

R.K.Queen en vinnare igen

Publicerad:
Paw Mahony tränar R.K.Queen.
Paw Mahony tränar R.K.Queen. Foto: Kristina Green

Efter att gått segerlös i 25 månader var det äntligen dags för Paw Mahony-tränade R.K.Queen att få vinna travlopp på nytt när Axevalla hade årspremiär under torsdagskvällen.

Årjängstränaren som deläger stoet själv lade på loppet på bästa tänkbara sätt då han tog ledningen, släppte till megafavoriten Cash and Carry och lyckades slå av densamma på kortspeed.

– Hon har samlat ihop till en seger i flera år så det var kul att hon fick komma först. Det var precis att vi fick luckan för att det skulle räcka. Hon accelererade bra och det var två bra hästar som stred. Idag hade vi marginalen på vår sida, men jag trodde faktiskt inte vi hann dit, sade Mahony efter segern värd 40 000 kronor och fortsatte:

– Det har krånglat med hennes hals och hon har faktiskt inte fått ut i närheten av det som finns i henne. Hon får starta på så länge hon har form så får vi ta det därifrån.

Dubbel för Jepson

Carl Johan Jepson blev dubbelsegrare.

Han inledde med Maria Törnqvist-tränade King Only the One som vann nolloppet från dödens. Fyraåringen gjorde karriärens blott tredje start och har en hel del att leva upp till som halvbror till flerfaldiga miljonärer som Moving On och King Sir Kir.

Bakom Eric Martinsson-tränade Dats Pepito såg det ut att bli för långt fram, men femåringen bet i över spurtrakan och hann ikapp Mikael J Andersson ledare Keylor Navas kort före mål.

Andersson fick dock revansch senare under kvällen. I evakueringsloppet satte han dit jätteöverraskningen Moonlight Lini.

Artikeltaggar

AxevallaCarl Johan JepsonMikael J AnderssonPaw MahonyTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.