Hoppa till huvudinnehållet

Pennerborn om målvaktsfrågan: ”Vi behöver ge Dennis chansen”

Publicerad:
FBK-tränaren Johan Pennerborn om läget i laget.
FBK-tränaren Johan Pennerborn om läget i laget. Foto: MATHILDA AHLBERG

Dagen efter segern mot Brynäs saknades en rad FBK-spelare på träningen.

Johan Pennerborn medger att det finns en del frågetecken inför torsdagens match mot Växjö.

– Det finns några frågetecken som jag hoppas vi kan räta ut till matchdag, säger han.

Färjestadsmålvakten Dominik Furch stod för en ny jätteinsats mot Brynäs och räddade Färjestad flera gånger om. På onsdagens träning saknades han och matcherna har minst sagt duggat tätt den senaste tiden. Den närmsta veckan fortsätter Färjestad att spela match varannan dag och frågan är, när är det dags för Dennis Hildeby?

– Vi tänker att vi behöver ge Dennis chansen, vilket vi också ska göra. Målvaktsvalet tar vi på matchdagen, men han kommer att spela. Vi kan inte spela Dominik tills han går sönder, men jag säger inte att han kommer spela snart. Jag kan inte flytta på en Dominik som dominerar, säger Pennerborn och fortsätter:

– Sen har vi ett OS-uppehåll som kommer snart också.

Färjestad har plusstatistik på torsdagens motståndare Växjö den här säsongen i form av två straffvinster.

– De är ett konsekvent lag som inte bjuder på mycket. De har som vanligt tagit in en sen värvning och även historiken säger att de brukar plocka in lite folk, de är ju de regerande mästarna också.

Färjestad gick på onsdagen ut och berättade att det trots allt gått bra för Joel Nyström. Smällen från Simon Bertilsson har inte resulterat i hjärnskakning och värmlänningen fanns med på onsdagsträningen och kan spela mot Växjö.

– Viktigt för oss, det finns några frågetecken som vi måste räta ut inför matchdagen. Men det får vi ta då.

Vad gäller Gustav Berglund och Jens Westin är läget oförändrat, Westin fanns dock med på ispasset men utan kroppskontakt. Däremot är Carl Jakobsson aktuell för spel, däremot kommer inte Linus Johansson till spel som fortfarande dras med sjukdom.

– Carl är uttagningsbar, men jag ska prata med honom och se om han känner sig 100 procent fräsch för att spela match, säger Pennerborn.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJohan Pennerborn

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.