KRÖNIKA: Jag städar inte heller hemma själv

Krönikor
PUBLICERAD:
Städa hemma? Icke!
Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Städhjälp hemma har kommit på tapeten igen efter uppståndelsen kring statsministern i helgen. Så det är väl bara att bita i det sura äpplet och erkänna att inte heller jag städar mitt eget hem.

Ändå kommer jag från generationer av personer som städat i andras. Mamma var hemsamarit och lokalvårdare i decennier. Pappa städade bland annat hemma hos Sten ”Sten&Stanley” Nilsson i sina dar. Mormor blev piga redan som barn.

Det genetiska arvet är uppenbarligen svagt, för jag städar inte alls. Vare sig borta eller hemma. Jag ids inte. Det är ju så erbarmligt trist och stjäl tid från annat som är roligare.

Problemet är tyvärr att ingen annan städar åt mig heller.

Jag önskar att det handlade om ett ideologiskt motstånd mot att fysiskt friska personer använder skattesubventioner för att få nån annan att hålla rent hemma, eller en stark ideologisk princip att ta hand om min egen skit.

Men sanningen är att jag LÄTT köpt städhjälp om jag nånsin fick tummen ur och städade lägenheten tillräckligt ren för att kunna med att släppa in nån för att städa den.

Släppa in yrkesfolk i detta kaos?! Inte en chans.

Så jag får sitta här bland damm och hundhår och önska mig en robotdammsugare som kunde ta hand om allt åt mig. Gärna rasta hundarna när den ändå var igång.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.