Hoppa till huvudinnehållet

Kokainpåverkad kvinna krockade – med barnet som passagerare

Publicerad:
En 28-årig kvinna har åtalats för grovt rattfylleri vid Värmlands tingsrätt.
En 28-årig kvinna har åtalats för grovt rattfylleri vid Värmlands tingsrätt. Foto: Tommy Andersson

Plötsligt såg bilisten hur en bil snabbt kom emot honom, och som körde rätt in i vägräcket i den svaga kurvan. Bakom ratten satt en drogpåverkad kvinna och bredvid henne ett litet barn.

Kvinnan har nu åtalats för flera brott.

Mannen var ute och körde på Våxnäs i Karlstad en junidag ifjol då han noterade en annan bil som framfördes lite skumt.

Han berättade senare för polisens patrull hur han blev omkörd av bilen och hur han sedan såg hur den körde in i vägräcket. Tillsammans med en vän sprang han fram för att se hur de gått för de inblandade och larmade samtidigt 112.

Bakom ratten satt en 28-årig kvinna, jämte henne ett litet barn. Båda relativt oskadda. Däremot skriver polispatrullen senare i sin rapport att ”föraren var avsevärt påverkad” av droger. De noterade även att föraren var väldigt sliten och somnade medan de talade med henne.

Flera mediciner

Själv uppgav 28-åringen att det inte var tal om några droger, utan att hon bara åt mediciner som hon hade recept på och att detta inte påverkade körningen. I stället sa hon i förhör att en bil hade kommit över på fel sida och att hon tvingades väja i den situationen. Sedan small det.

Och ja, sjukvården hade satt henne på en hel rad med olika preparat – men inte kokain och amfetamin som analyssvaren visade. Vid det andra förhöret menade i stället 28-åringen att hon måste fått i sig drogerna på en fest i östra Värmland dagen innan.

Oavsett så har hon nu åtalats för grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Artikeltaggar

ÅtalBrott & blåljusKarlstadRattfylleriRinga narkotikabrottVärmlands tingsrättVåxnäs

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.