Hoppa till huvudinnehållet

Bowlingen igång – nu väntar man på badet: ”Viktigt, såklart”

Publicerad:
Verksamheterna i bowlinghallen har fått en nystart och med bland andra Håkan Lindh, Joakim Biehl och Ali Mourad vid spakarna råder det ingen brist på varken idéer eller framtidsplaner.
Verksamheterna i bowlinghallen har fått en nystart och med bland andra Håkan Lindh, Joakim Biehl och Ali Mourad vid spakarna råder det ingen brist på varken idéer eller framtidsplaner. Foto: Daniel Olausson

Efter intensiva juldagar öppnades bowlinghallen och dess kafeteria i ny regi och i skarpt läge på måndagen.

Och nu väntar en tålmodig inkörningsperiod.

– Vi behöver nog hela 2022 på oss att skruva på och trimma in det här, säger Håkan Lindh.

Ratades i somras – nu tar makarna över bowlinghallen

Flerårsavtalet med Hagfors kommun signerades dagarna före jul och efter ett par veckors förberedelser öppnade anläggningen i makarna Lindhs regi i skarpt läge på måndagsförmiddagen.

Med pensionärerna från BK Rullan och bowlinggymnasiets lovande norrmän på banorna, och med ett stadigt flöde skolelever i kafeterian.

– Det känns jättebra. Nu har vi fått ha en testperiod under mellandagarna med lite mindre verksamhet och nu vill vi se till att vi har rätt sortiment för skolan så att både elever och lärare känner att de kan hitta ned tillbaka till oss. Vi vill såklart vara deras kafeteria, säger Håkan Lindh.

Alla välkomna

Men det stannar förstås inte där. Kompisgäng och företag är en annan målgrupp man vill sikta in sig på, Håkan Lindh pratar även om att få igång Korpenbowlingen – kanske rentav med en ungdomsklass för att locka fler yngre till sporten – after work eller samarbeten med de framträdande innebandyklubbarna som spelar sina matcher under samma tak ligger också högt på agendan.

– Vi vill inte heller bli en restaurang som konkurrerar med dem som redan finns i Hagfors. Vi är en bowlinghall, sedan paketerar vi in det med mat. Det är så vi vill jobba, säger Håkan Lindh.

– Sedan tar vi det här lite med ro också. Vi måste börja någonstans för att själva hitta vad som funkar.

Både Håkan Lindh och hans fru Malin har sina ordinarie jobb kvar och har därför anställt medarbetare som ska sköta både bowlinghallen och kafeterian. ”Men vi vill också vara delaktiga och det är jätteroligt att prata med pensionärerna och bowlingeleverna, det är så positivt”, säger han.
Både Håkan Lindh och hans fru Malin har sina ordinarie jobb kvar och har därför anställt medarbetare som ska sköta både bowlinghallen och kafeterian. ”Men vi vill också vara delaktiga och det är jätteroligt att prata med pensionärerna och bowlingeleverna, det är så positivt”, säger han. Foto: Daniel Olausson

Responsen hittills har varit god och ömsesidig, och med Joakim Biehl och Werner Biehl inkopplade ser Håkan Lindh hur bowlingen sköts med trygga händer, och i köket håller Ali Mourad i slevarna.

– Kommunen har också varit grymt bra. Vi har kunnat ställa frågor, haft korta möten och utan den hjälpen vi fått där hade vi haft svårt att komma igång så här fort.

Och badet väntas komma igång snart också, hur viktigt är det?

– Det är ju viktigt, såklart. Historiskt sett har det varit en bra omsättning utifrån den mixen med kafeterian och badgäster. Så vi ser ju fram emot att badet kommer igång, det hjälper oss med vår bemanning och omsättning för det är alltid svårt att ha ett stort utbud om man har lite gäster. Med mer volym blir det lättare att ha ett större sortiment. Och jag är helt övertygad om att badgästerna hittar tillbaka hit när badhuset varit borta i många år.

Bowlingen är huvudinriktningen

Men det är främst kring bowlingen det mesta snurrar, klargör Håkan Lindh. I höst får Älvstrandsgymnasiet NIU-stämpel på bowlingen och inkastade mitt i säsongen tror Håkan Lindh att det nog kan ta upp till ett år innan man skruvat färdigt på verksamheten.

– Vi har inte varit med på höstterminens start med skolan och alla föreningar, under vårterminen kommer badet öppna och det kommer också påverka hur vi jobbar. Så vi tänker att vi nog har ett år på oss, och vi har också varit tydliga med att det inte är Håkan och Malin som driver det här, utan det är vi alla som ett team, säger Håkan Lindh.

Artikeltaggar

ÄlvstrandsgymnasietCafé KäglanHagforsHåkan LindhJoakim BiehlNäringsliv

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.