Hoppa till huvudinnehållet

Avslöjar: Karlstad Fotboll nära ny drömvärvning

Publicerad:
Mathias Karlsson har varit etta i Gais de två senaste åren, nu är han i förhandlingar med Karlstad Fotboll.
Mathias Karlsson har varit etta i Gais de två senaste åren, nu är han i förhandlingar med Karlstad Fotboll. Foto: Adam Ihse/TT

I fjol: Jacob Ericsson från Falkenberg.

Nu är Karlstad Fotboll nära att lyckad med en hemvändande drömvärvning för andra året i rad.

Enligt VF-sportens källor slutförhandlar klubben med Mathias Karlsson, senast i Gais.

Sammanslagningen mellan Carlstad United och Karlstad BK gjordes med ett tydligt mål i sikte: Att fixa elitfotboll i Karlstad.

Första året blev turbulent, andra säsongen desto bättre där laget efter en stark höst hade nosade på en kvalplats till superettan.

En av nyckelspelarna den säsongen: Vänsteryttern Jacob Ericsson som klubben lyckades locka hem till Värmland efter sju år i Örgryte, Gefle och på slutet Falkenberg i allsvenskan.

Nu ser Karlstad ut att vara på väg mot ytterligare en högklassig värvning.

För sett till Karlstadsexporter i svensk elitfotboll fanns ytterligare ett namn att locka hem, förre Carlstad United-målvakten Mathias Karlsson som efter två år i Örebro varit förstemålvakt i Gais i superettan 2020 och 2021.

Nära hemflytt

Nu åkte Gais ur serien, och Karlssons avtal löper ut.

Och därmed ser det ut som att 27-åringen lämnar den klassiska Göteborgsklubben.

För flera källor uppger för VF-sporten att Karlsson och Karlstad Fotboll slutförhandlar om en övergång som skulle innebära en hemflytt till Värmland för Karlsson och för KF en högklassig ersättare till Peter Rosendal i kassen.

Mathias Karlsson stoppar Moustafa Zeidan i en match i superettan.
Mathias Karlsson stoppar Moustafa Zeidan i en match i superettan. Foto: Adam Ihse/TT

För trots att Gais hade det kämpigt imponerade Karlsson själv. 113 räddningar var flest av alla målvakter i serien, och han slutade även tvåa i statistiken för nedplockade inlägg.

”En drömvärvning”

VF-sporten har under tisdagen sökt Mathias Karlsson men utan att lyckas.

Tobias Johansson i sportgruppen i KF medgav för någon vecka sedan att Mathias Karlsson i hans bok alltid var en drömvärvning.

– Jag och Mathias känner varandra väl, vi har spelat ihop och jag har tränat honom. Jag ställer frågan till honom varje år och i mina ögon är han alltid aktuell så länge han inte gjort klart med någon ny klubb, sa Johansson strax innan jul.

Nu säger han:

– Precis som jag tidigare sagt är han en drömvärvning. Men ingenting är klart.

Artikeltaggar

Ettan norraFotbollMathias KarlssonTobias Johansson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.