Hoppa till huvudinnehållet

Solbergs nya vrålåk: ”En dröm som blir sann”

Publicerad:
Den Hyundai i20 N Rally1 som Oliver Solberg kommer köra.
Den Hyundai i20 N Rally1 som Oliver Solberg kommer köra. Foto: Hyundai

VM-premiären är bara en och en halv vecka bort.

Nu har teamet offentliggjort hur den Hyundai i20 N Rally1 som Oliver Solberg kommer tävla i ser ut.

– En dröm som blir sann, säger värmlänningen.

20 januari startar Monte Carlo-rallyt, som vanligt den första tävlingen i VM-kalendern, medan Svenska rallyt, nu i trakterna kring Umeå, körs en månad senare.

Ott Tänak och Theirry Neuville kommer köra alla VM-deltävlingar, Oliver Solberg och Dani Sordo dela på tredjebilen i teamet där värmlänningen nu alltså för första gången tar plats i WRC-klassen på riktigt.

– Jag ser verkligen fram emot det här, det är fantastiskt häftigt att få starta den här säsongen. Det faktum att bilarna är nya för alla hjälper mig lite. Jag känner mig förberedd och självsäker och det är en väldigt bra möjlighet att få vara med i den nya eran av rallybilar från första stund, säger Oliver Solberg i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

Oliver SolbergRally

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.