Hoppa till huvudinnehållet

Miljonsatsning i Sunne: ”Vi hoppas få se evenemang”

Publicerad:
Tobias Eriksson (S) och Kristina Lundberg (C) vill satsa 1,5 miljoner kronor för att minska pandemins negativa effekter. Här ses de på bild från början av november i samband med invigningen av nya gång- och cykelbron över Frykensundet.
Tobias Eriksson (S) och Kristina Lundberg (C) vill satsa 1,5 miljoner kronor för att minska pandemins negativa effekter. Här ses de på bild från början av november i samband med invigningen av nya gång- och cykelbron över Frykensundet. Foto: Daniel Olausson

Sunnes styrande partier C och S vill minska de negativa effekterna av pandemin. I ett politiskt initiativ föreslår de en satsning på 1,5 miljoner kronor.

– Vi behöver hjälpas åt för att komma vidare efter pandemin, säger Kristina Lundberg (C), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

– Vi hoppas få se evenemang av både lite större karaktär, men också flera mindre, säger Tobias Eriksson (S), förste vice ordförande i kommunstyrelsen i samma pressmeddelande där han också påpekar att många arrangemang nu ställts in två år i rad.

Det gäller till exempel har populära evenemanget Fryksdalsdansen.

Fryksdalsdansen är inställd: ”Med stor sorg"Fryksdalsdansen ställs in – tar sikte på nästa år

Centerpartiet och Socialdemokraterna ser en möjlighet att satsa extra nu när prognosen för skatteunderlaget 2022 är bättre än när budgeten lades. Det går att göra enstaka satsningar utan att kommunens resultat påverkas negativt menar de styrande partierna.

I sitt initiativ föreslår de att besöksnäringen och föreningar får en halv miljon kronor vardera i extra satsningar. Utöver det vill de också satsa en halv miljon på förstärkt byapeng.

De senare medlen kan gå till så vitt skilda projekt som bryggor eller tillgänglighetsanpassning av lekplatser och skjutbanor för att göra landsbygden attraktivare.

Pengarna till besöksnäringen är tänkta att underlätta så att fler arrangemang kan bli av senare i år och anslaget till föreningarna är i första hand tänkt för att locka tillbaka barn och unga som slutat under pandemin.

– Att satsa på våra unga, vår landsbygd, våra föreningar och företag är en investering för framtiden, säger Kristina Lundberg i pressmeddelandet.

– Satsningarna ligger i linje med våra mål om förbättrad folkhälsa och att vara en möjliggörande kommun, säger Tobias Eriksson.

Initiativet tas upp i kommunstyrelsen den här veckan. Förhoppningen är att det går vidare till fullmäktige i februari. Antas det även där får förvaltningen ta fram kriterier för hur pengar kan sökas från anslagen.

Artikeltaggar

BesöksnäringFöreningslivFritid och livsstilKristina LundbergSunne kommunTobias Eriksson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.