Hoppa till huvudinnehållet

Tränaren efter ny matchflytt: ”Att pausa säsongen vore den rimligaste lösningen”

Publicerad:
Det blev ingen match för Skoghalls IBK i helgen efter att en spelare lämnat ett positivt covid-test.
Det blev ingen match för Skoghalls IBK i helgen efter att en spelare lämnat ett positivt covid-test. Foto: Tommy Andersson

Alla positiva covid-tester innebär mängder av flyttade matcher för tillfället.

Nu höjs röster för att säsongen ska pausas.

– Det hade varit det rimligaste, säger allsvenska Skoghalls tränare Anton Fallbråten vars lag fick flytta helgens tänkta match.

I SHL är Färjestad ett av få lag som är igång och spelar matcher, och även i hockeyallsvenskan har en majoritet av lagen smittspridning som förhindrar matchspel för tillfället.

Och även i innebandyn är läget liknande med massvis av matcher som skjuts upp.

Som den i västra allsvenskan mellan Skoghall och Linköping som var tänkt att spelas på lördagen.

– För oss var det andra matchen den här säsongen som flyttats på grund av corona. Den här gången på grund av att vi har ett positivt fall på en spelare, säger Anton Fallbråten.

Då spelaren i privata sammanhang umgåtts med lagkamrater valde man att skjuta upp matchen, trots att inga ytterligare positiva fall bekräftats.

Inga KIBF-matcher

Ett snäpp upp i SSL blev det ingen match för Karlstad IBF, där efter konstaterad smitta hos motståndarna Lund.

”Tre konstaterade fall av covid-19 har uppdagats i truppen, samt att ytterligare spelare började känna symptom under gårdagen och idag... Båda föreningarna är överens om att inte ta några risker med tanke på den utveckling som har skett i samhället under de senaste dagarna, med en ökad smittspridning”, skriver Lund på sin sajt.

Och i herrarnas allsvenska ställde coronasmitta in den tänkta KIBF-matchen i torsdags mot Åstorp/Kvidinge, och ett snäpp nedåt i herrarnas division 1 blev det inte heller någon match för Skoghalls IBK.

Som sagt, många är de matcher som ställs in.

– Om man tänker på det var för ett år sedan... Nu sätts rekord på antal smittade varje dag. Jag hoppas naturligtvis serien kommer spelas klart, men jag skulle bli överraskad om det kommer fortsätta som det är nu, säger Fallbråten.

Tufft hitta datum

De matcher som nu flyttas är inte lätta att hitta utrymme för i spelprogrammet.

– Vi får väldigt kort tid på oss att spela om dem och hitta nya datum. Och nu när det blir fler och fler flyttar finns det inte många helger att flytta dem till. Det kommer bli att vi får spela dubbelt på helgerna, för vardagsmatcher långt bort går inte när alla har jobb och skola.

Anton Fallbråten skulle vilja se att hela säsongen pausades i några veckor, och förlängdes med lika lång tid fram i vår.

– Det skulle vara den rimligaste lösningen.

Skoghall ligger sjua i den västra allsvenskan, men tabellen är på grund av de flyttade matcherna haltande då det finns flera lag som spelat 13 matcher att jämföra med värmländskornas 10.

Artikeltaggar

Allsvenskan västra damAnton FallbråtenInnebandyKarlstad IBF DamSkoghalls IBK DamSSL

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.