Hoppa till huvudinnehållet

Allsvenskt meriterad spelare aktuell för division 3-klubb: ”Jobbar stenhårt”

Publicerad:
Strömtorp jobbar för att knyta Christoffer Wiktorsson till sig.
Strömtorp jobbar för att knyta Christoffer Wiktorsson till sig. Foto: Kicki Nilsson/TT

Division 3-klubben Strömtorp kan vara på väg mot en meriterad värvning i den förra Degerforsspelaren Christoffer Wiktorsson.

Ambitionen är att han ska bli spelande assisterande tränare.

– Vi jobbar stenhårt för det, säger tränaren Petter Toivonen.

Strömtorp lyckades rädda sig kvar i division 3 med minsta möjliga marginal. Nu blickar klubben framåt och Petter Toivonen som tränar laget även kommande säsong hoppas kunna göra en meriterad värvning.

Christoffer Wiktorsson tackades i höstas av för sin tid i Degerfors där han sitt sista år i klubben fick vara med om ett allsvenskt avancemang och ett säkrat kontrakt.

– Som elitspelare, kan vi väl säga. Jag kommer inte sluta spela fotboll, det kan nog bli något i en lägre division. Men elitsatsningen, den är slut. Det blir något lokalt i Karlskoga eller Degerfors. Inte högre upp än trean, Strömtorp är nog högst upp jag kan tänka mig sett till serie. Men inget är bestämt än, berättade Wiktorsson i en VF-intervju i november.

Spel i Strömtorp kan det också bli. Klubbens tränare, Petter Toivonen, berättar att han ska träffa Wiktorsson under onsdagen och prata framtid.

– Jag ska faktiskt träffa honom i dag, jag har talat med honom innan och han vet väl inte riktigt om han ska fortsätta spela fotboll än. Vi tappar vår assisterande tränare, Stefan Blom, till KB Karlskoga och vi hoppas på att Wikstorsson ska bli spelande assisterande tränare. Det vore en härlig och rolig grej, säger Toivonen.

32-årige Wiktorsson har spelat totalt 267 matcher i superettan och allsvenskan tillsammans med Degerfors och Örebro.

Säsongen som gick blev det sju tillfällen i matchtruppen men noll minuter i allsvenskan. Spel blev det däremot i Svenska cupen och U21-serien för Wiktorsson.

Artikeltaggar

Christoffer WiktorssonFotbollPetter ToivonenStrömtorps IK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.