”Vet inte om jag ska skratta eller gråta”

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Så här såg det ut när Färjestad mötte Luleå i mellandagarna. Drygt 1 900 åskådare fick plats på arenan på grund av restriktionerna.
Foto: Jonas Griberg
Ja happ, då var vi där igen.
Publikrestriktioner, matcher som flyttas fram och mästerskap som ställs in.

När man precis hade vant sig vid ett normalt år igen kom kallduschen och vi är nu tillbaka på ruta ett.

Under måndagen kom beskedet att flera SHL-klubbar fått in covidsmitta i laget och att matcher som skulle ha spelats på torsdag och lördag flyttas. Bland dem fanns Oskarshamn som skulle ha mött Färjestad på torsdag.

Nu är plötsligt cirkusen i gång. Detta kommer inte heller vara de första och enda matcherna som skjuts upp, jag räknar med att flera matcher de kommande veckorna kommer få nya datum.

Vi är tillbaka dit vi var för ett år sedan. Minimalt med publik på arenorna, utebliven stämningen och lag vars spelare testas positivt för corona.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Jag är ingen läkare eller expert inom ämnet på något sätt, men hur länge ska vi behöva leva i en ovisshet med restriktioner som hävs och införs med jämna mellanrum?

Snart börjar jag även fundera på om det inte är dags att vi börjar leva med den här skiten (ursäkta uttrycket), i stället för att sluta leva.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.