Hoppa till huvudinnehållet

Motivationsbrist får Rådström att pausa rallysatsningen

Publicerad:
Dennis Rådström pausar sin elitsatsning.
Dennis Rådström pausar sin elitsatsning. Foto: Micke Fransson/TT

Inför fjolårets säsong gjorde Dennis Rådström en storsatsning i rally-SM och fick med sig en pallplats i Kil innan han kraschade och fick ställa in säsongen i förtid.

2022 blir året då Torsbykillen tar en time out.

– Jag har inte motivationen som krävs, säger 26-åringen.

Efter ett par framgångsrika år tog Dennis Rådström förra säsongen steget upp i den högsta SM-klassen.

Men det blev en år som tog slut i förtid.

Rådström hann visserligen med att ta en pallplats i Kil, men i det Sydsvenska rallyt kraschade värmlänningen och fick avbryta mästerskapet med sprickor i revbenen.

När rally-SM kör sin premiär till helgen är det utan Dennis Rådström på startlinjen.

– Jag har inte den motivationen som krävs för att vara den här rallyföraren som drar ihop satsningen. Det är ganska mycket jobb. Alla gör det som står på startlinjen uppe i Boden, de är helt fantastiska och gör ett grymt jobb bara för att komma dit, säger han till P4 Värmland och fortsätter:

– Sedan ska man köra också. Då måste man ha hundra procent passion.

Detta innebär dock inte slutet på rallykarriären för 26-åringen.

– Definitivt inte. I år blir det lugnt, i alla fall på professionell nivå till att börja med. Jag har inget fast datum utan tar mig lite fri luft nu. Jag tror många idrottsmän- och kvinnor har tuffa perioder, det är aldrig lätt med sport. Det krävs mycket uppoffring och då måste många bitar vara på plats för att det ska klicka. Vi får se när jag letar mig tillbaka.

Artikeltaggar

Dennis RådströmMotorsport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.