Hoppa till huvudinnehållet

Första segern för Royal Vacation

Publicerad:
Trägen vinner. I sin 31:a start fick äntligen Royal Vacation som tränas av Helena Jörgensen Arenander spräcka segernollan.
Trägen vinner. I sin 31:a start fick äntligen Royal Vacation som tränas av Helena Jörgensen Arenander spräcka segernollan. Foto: Lennart Kihlman

Färjestadstravet inledde den värmländska travsäsongen 2022 med ett lunchtrav innehållande åtta lopp.

I den andra V4-avdelningen slog Royal Vacation till med karriärens första seger och i sulkyn satt Paw Mahony.

Royal Vacation var segerlös efter 30 försök men Årjängstränaren Helena Jörgensen Arenander kunde på lunchtravet notera en efterlängtad seger för femåringen.

Paw Mahony körde offensivt från sjundespåret bakom vingen och kunde i första kurvan överta befälet från Mack Joe körd av Tom Horpestad.

– Jag hade en känsla av att jag skulle kunna bli släppt till ledningen och sedan kändes som om hon sprang och smålekte hela vägen. Hon har haft otur och fått tråkiga lopp men det var påställt från tränarhåll och de hade fog för sina förhoppningar, sa Paw.

Efter ett tungt 2021 blickar han nu framåt.

– De tre sista månaderna var fantastiskt roliga då hästarna presterade och jag mådde bra så vi ska fortsätta den trenden.

Favoritfall i V4-1

Carl Johan Jepson inledde travåret på hemmabanan på allra bästa sätt. Efter ett lopp i rygg på favoriten Hipster K med Excellent Diamond hittade Jepson luckan i slutböjen och avgjorde lätt på upploppet.

– Han är trög i ryggar men när han fick fritt spår tog han tag i grejerna och avgjorde enkelt. Det är en fin häst som säkert lär dyka upp på V75 framöver, menade ”Calle”.

Den nyblivna femåringen som tränas av Örebrotränaren Thomas L Nilsson tog sin femte seger på nio starter och borde vara aktuell för klass 2-loppet på Färjestad den 22 januari.

Olav Mikkelborg kom med en häst och kunde åka hemåt med full pott. Es Trenc som hade ett bra fjolår med sju segrar och nästan 300 000 kronor in på kontot var i tuff konkurrens med andrahandsfavoriten Ikaros Di Quattro snabbast från start men kostade 10,1 första halvvarvet på den inte alltför snabba ovalen.

Det bekom inte den danskfödda sexåringen som länsade undan till seger med flera längder på 1 13,7 över sprinterdistans.

Kenneth Gorski med licens på Lindesbergstravet vinner inte ofta i Karlstad men nu var det dags efter en perfekt styrning med amatörtränade Timetobelucky. Ekipaget liftade med i rygg på favoriten Broadway Sun under slutvarvet och avgjorde säkert på målrakan.

V5-fidusen vann

Åmålsamatören Jimmy Karlsson hade överlåtit tömmarna till Per Henriksen som tog tillvara på den chansen genom att vinna från dödens med åttaoddsaren O.M Craft. Noterbart att det bara var andra starten i karriären för tioåringen som var vår V5-fidus i omgången.

Artikeltaggar

Carl Johan JepsonFärjestadstravetPaw MahonyTravV4

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.