Caroline delade sin historia – enormt gensvar: ”4000 chanser till friskt liv”

Vård & omsorg
PUBLICERAD:
I mitten av december berättade VF om 32-åriga Caroline Tingelholm i Säffle och hennes kamp för att hitta en stamcellsdonator.
Flera medier har delat Carolines historia och hennes vädjan om att fler ska registrera sig hos Tobiasregistret – och över 4000 personer har lyssnat.

För att inte cancern ska hitta tillbaka till Caroline Tingelholms kropp behöver hon nya stamceller, men att få en match är inte helt lätt. I ett flertal medier och i Tobiasregistrets egna kanaler delade hon med sig av sin livssituation och uppmanade fler att registrera sig som donatorer.

I mellandagarna hade redan tusentals personer tagit till sig hennes ord.

– Som resultat av Carolines vilja att dela med sig och den uppmärksamhet det fått har vi tagit emot ca 4000 nyanmälningar vilket är helt fantastiskt, skriver Tobiasregistrets Rosa Hellström till VF i ett mail.

– Det innebär 4000 nya chanser till fortsatt friskt liv, förutsatt att alla skickar tillbaka sina topskit. Det är alltid lika härligt att se människors vilja att hjälpa till när de läser om någon som behöver hjälp, som Caroline i det här fallet.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.