Prickig korv på julafton var ingen höjdare

Krönikor | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Kan två personer på samma arbetsplats med några veckors mellanrum få en allergisk reaktion av vanliga värktabletter?

Den frågan fick mig och en kollega att lägga våra pannor i djupa veck tidigare i veckan. Sannolikheten torde gränsa till noll.

Kollegan insjuknade först. Förutom feber fick han främst överkroppen full av rödprickiga utslag som kliade. Läkardiagnosen löd – en förmodad allergisk reaktion på ett läkemedel. Han hade tagit två värktabletter.

Jag fick feber den 23 december som jag dämpade med några värktabletter av samma märke från en helt ny förpackning. På julafton såg jag ut som en prickig korv på överkroppen. Huden var full av utslag, främst på halsen och i ansiktet. Det var ingen upplyftande start på dagen.

Enligt datorns sökmotor uppstår det ibland hudutslag i samband med covid-19. Min självdiagnos var given. Jag beställde ett PCR-test och isolerade mig.

Hur kul det var på en skala ett till tio att sitta själv och titta på Kalle Anka?

Vi pratar decimaler.

Någon covid kunde inte påvisas. Det var då jag kontaktade kollegan. Vi hade likartade symptom och efter en vecka började hans prickar ge med sig. Jag är i det stadiet nu.

Jag har lanserat vattkoppor som en alternativ teori. Kollegan är tveksam. Blir man inte rejält dålig i vuxen ålder?

Frågan är om jag vågar ta ytterligare en tablett ur förpackningen med värktabletter?

Det skulle bekräfta eller förkasta teorin.

Nja, det får att vänta tills nästa gång jag blir krasslig. Må det dröja.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.