Hoppa till huvudinnehållet

Plats 21: Värmländska avtryck i världens största tävling

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Reporter Carl-Oscar Lysander
Carl-Oscar Lysander
carl-oscar.lysander@vf.se
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
Jesper Stålheim och Anna Bernholm på OS i Tokyo.
Jesper Stålheim och Anna Bernholm på OS i Tokyo. Foto: TT

Publiken har välkomnats tillbaka och topprestationerna har avlöst varandra.

För sjunde året i rad har det blivit dags för VF-sporten att presentera den prestigefulla rankingen av "Årets värmländska idrottsprestation"

Nedräkningen pågår fram tills dess att vinnaren avslöjas på julafton.

Plats 21: Anna Bernholm och Jesper Stålheim

Det ett år uppskjutna sommar-OS i Tokyo blev aldrig någon värmländsk succé, trots att de två värmlänningar som kvalificerade sig båda åkte dit med drömmar om medalj.

Likväl, bara att ta sig till världens största idrottstävling är en prestation i sig.

Och både Anna Bernholm och Jesper Stålheim satte i alla fall avtryck i Japan.

Någon plats i medaljseglingen blev det inte för Stålheim i seglingens laserklass, men han vann en delseger då han tog hem den tredje seglingen.

För Anna Bernholm var det en prestation bara att stå på mattan. En korsbandsskada gjorde att den 30-åriga Molkomstjejen knappt tävlat innan OS, men hon gick in i turneringen som åttondeseedad och inledde med att besegrade tunisiskan Nihel Landolsi.

Men i åttondelsfinalen mot Alice Bellandi tog det stopp, italienskan vann med 1–0 efter att ha lyckats med ett kast i slutsekunderna.

För Stålheim var Tokyo sista OS-chansen i laser då klassen tas bort, men han har öppnat dörren på glänt för en satsning mot Paris i en annan klass. Och det mästerskapet om tre år vill även Anna Bernholm vara med på.

– Suget finns att ställa upp på ett till OS, helt klart. Jag tror också att jag har mer att ge, åldersmässigt är det möjligt att göra bra ifrån sig även om tre år, sa hon till VF i oktober.

Tidigare placeringar på listan:

Läs också

Artikeltaggar

Anna BernholmJesper StålheimJudoSeglingÅrets idrottsprestation

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.