Hoppa till huvudinnehållet

Ratades i somras – nu tar makarna över bowlinghallen

Publicerad:
Malin Lindh och Håkan Lindh visade intresse för att över bowlinghallen redan i somras och tar över driften av den nu kommande vecka.
Malin Lindh och Håkan Lindh visade intresse för att över bowlinghallen redan i somras och tar över driften av den nu kommande vecka. Foto: Daniel Olausson

Två välbekanta makar tar över bowlinghallen i Hagfors.

Samtidigt som kommunen dessutom gjort klart med instruktör till gymnasieskolans nya NIU-inriktning.

– Det är kul, och viktigt för både klubben och alla som är verksamma här nere, säger Joakim Biehl.

Avtalet sägs upp – mitt i bowlingsäsongen: ”Svårt att få det att gå ihop”

Han tvekade länge. Men när han fick veta vilka som skulle ta över bowlinghallen efter att Markus Söderman sagt upp avtalet ändrade han sig.

På torsdag skriver nämligen makarna Håkan och Malin Lindh på hyreskontraktet med Hagfors kommun, vilket från och med nästa vecka ger dem tillträde till bowlinghallen och den tillhörande kafeterian.

– Det känns spännande, säger Håkan Lindh.

– Ja, verkligen. Men det är också mycket så här, hinner alla grejor komma och hinner vi? Från det att vi gick på nu andra gången tills idag så har det bara gått 3-4 veckor där vi har roddat med allt.

Ratades i våras

Håkan och Malin Lindh var aktuella redan i våras när Hagfors kommun sökte arrendator till bowlinghallen, men ratades eftersom man i första hand ville få till en helhetslösning inkluderande även simhallen.

– Det har gått jäkligt fort, men tankarna fanns ju redan i somras. Det som varit mest krävande för oss är att få till personal som är beredda att gå in nu, som tänker som vi och som vill lika mycket som vi. Och det jag tror blir grädden på moset här är att få till en kafeteria som sticker ut, som har rätt produkter och som bemöter kunderna på ett sätt som gör att man inte vill gå därifrån, säger Håkan Lindh.

Varför är det här intressant för er då?

– Det har egentligen att göra med två grejor. Det ena var att vi kände en oro för att kanske mista bowlinghallen för det stod ju inte jättemånga i kö för att ta över den. Så den oron kände vi för hela bowlingverksamheten, säger Håkan Lindh.

Joakim Biel återvänder till bowlinghallen och blir från och med i höst NIU-instruktör på halvtid.
Joakim Biel återvänder till bowlinghallen och blir från och med i höst NIU-instruktör på halvtid. Foto: Daniel Olausson

Den andra rör kommunens beslut om att utöka Älvstrandsgymnasiet med en bowlinginriktning på NIU-nivå, alltså med ett nationellt intag och som startar kommande hösttermin.

Även här fanns det länge frågetecken, men nu har Joakim Biehl fått halvtidstjänsten som NIU-instruktör och han fyller upp sin tid med att assistera i bowlinghallen.

– Det känns bra att Håkan och Malin kommer in, i grunden har de bra idéer och tanken är att jag ska finnas med som hjälpreda och stötta så gott jag kan med mina kunskaper, säger Joakim Biehl, som alltså återvänder till bowlinghallen.

Uttagningsdag

Den 20 januari anordnas en uttagningsdag där intresserade ungdomar kan besöka bowlinghallen där Joakim Biehl sedan hoppas att de söker sig till en av de fyra NIU-platserna.

– Vi har några sökande redan nu, men vi vet också att det kommer bli tufft. Delvis för att Norge krånglar med gränserna igen för vi har många intressenter på den norska sidan.

Många idéer

Väl på plats har makarna Lindh massor av idéer. Det pratas både företagsevent och sportbar, men till en början är huvudinriktningen att komma igång till skolan börjar igen efter jullovet.

– Nu får vi använda mellandagarna till att trimma in grejorna och vi för redan diskussioner med bowlingklubbarna för att se till att de kan få träna under jul- och nyårshelgerna, säger Håkan Lindh.

– Vi behöver fylla på våra lager så att vi har något att sälja, datasystem och kassor ska komma igång så att det är som vilken dag som helst sedan när skolan väl öppnar, säger Malin Lindh.

Artikeltaggar

HagforsHåkan LindhJoakim BiehlMalin LindhMarkus SödermanSamhälle

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.