LEDARE: Lite skadeglad får man allt vara när de blå får smaka på egen medicin

Ledare
PUBLICERAD:
Kristinehamn stoppar, i alla fall tillfälligt, Karlstadshögerns planer på Månsberget.
Foto: HP Skoglund
Lite kul är det ju att Karlstads blå styre (Miljöpartiet var ju aldrig med på planen om Månsberget) är sura på borgerliga kollegor i Kristinehamn som de tycker rusar fram med åtgärder, närmare bestämt att överklaga detaljplanen för Månsberget, utan att först prata med dem.

– Det hade inte varit fel att ta en kontakt innan. Det är alltid bättre att prata med varandra än att överklaga varandras beslut, säger ordföranden i stadsbyggnadsnämnden Erik Nilsson (KD) till VF.

Att Kristinehamnspolitikens invändningar mot grannkommunens satsningar på Månsberget känns lite överrumplande vill vän av ordning påminna om, hade inte varit fallet om de blå partierna i Karlstad inte genat förbi både kommunallagen och oppositionens återremiss med krav på en ny handelsutredning.

En handelsutredning många sedan dess förklarat vore att föredra innan man fattade ett så omfattande beslut med tanke på att handelsmönstren förändrats bara under pågående pandemi.

Hade man faktiskt gjort som fullmäktige bestämt, hade Kristinehamnspolitikerna haft all tid i världen att framföra sina synpunkter.

Men nu är det uppenbart att de blå i Karlstad, rätt desperat till på köpet, lagt all kraft på att få hela Månsbergsdealen färdig före valet. De har ett ytterst svagt politiskt stöd för projektet i dag, ett enda mandats överskott tack vare Sverigedemokraterna, och verkar allt lite skraja för att det stödet inte ska bli starkare efter valet.

Vem vet hur många partier som lyckas vinna mandat i Karlstads kommunfullmäktige nästa år.

Och nu sätter deras partikamrater i Kristinehamn krokben för försöken att hasta fram ett oåterkalleligt beslut med en överklagan. Haha.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.