Hoppa till huvudinnehållet

Rekord när Branäs öppnar i helgen – fler backar än någonsin

Publicerad:
Reporter Fredrik Erlandsson
Fredrik Erlandsson
fredrik.erlandsson@nwt.se
Branäs öppnar den 17 december.
Branäs öppnar den 17 december. Foto: Aron Eriksson

Skidsäsongen i Branäs drar igång den 17 december, det vill säga på fredag. I år gör man det med fler nerfarter än någonsin på en premiär.

– Vi har slitit in i det sista och det känns fantastiskt att vi kan erbjuda en premiär med rekordmånga backar, säger Anton Renström, platschef teknik, i ett pressmeddelande.

24 av de 33 nedfarterna från Branäsberget kommer vara öppna när årets första åkare swishar ner för säsongens första åk. Anledningen är den köldknäppen som kom för några veckor sedan och en utbyggnad av snökanoner.

– Vårt mål är alltid att öppna så mycket som möjligt direkt på premiärdagen, men det beror självklart på hur snabbt vi får kyla, vilket vi tyvärr inte kan påverka. Vad vi däremot kan påverka är hur vi planerar vårt arbete med snöläggningen. Där har vi gjort några justeringar i år och resultatet har varit väldigt bra, säger Anton Renström.

Fler nyheter

Utöver snökanonerna presenterar Branäsgruppen flera nytillskott till anläggningen lagom till permiären. En till lift från Branäs Berg tar skidåkarna till toppen, en ny hoppkudde och en förlängning av den populära backen Långsvängen är några av årets nyheter.

– Vi har gått och väntat på premiären länge nu och det känns underbart att få erbjuda skidåkning till våra gäster igen. För mig personligen blir det extra spännande, då det är min första vinter som platschef, säger Mikael Forsell, platschef service i Branäs.

Skidanläggningen är öppen från och med den 17 december till den 18 april.

Artikeltaggar

BranäsBranäsgruppenResor

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.