Efter dissen: Här är invånarnas guide till Storfors

Fritid och livsstil
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Pizzan på Taverna i Storfors rekommenderas varmt av både kommuninvånare och tidigare besökare.
Foto: Maja Suslin / TT
”Finns inte mycket att göra här, jag ser typ ett hus”, sa Leksandstränaren Björn Hellkvist när lagets buss havererade i Storfors.
Men invånarna menar att han nog får ”öppna ögonen” och ”läsa på lite” om kommunen, för i Storfors finns massor att göra!
Här är invånarnas bästa tips för den som har vägarna förbi – eller kanske till och med sitter fast efter ett busstopp.

– Vi har ju två butiker, både Coop och Ica, och två restauranger, sa Eva Wiklund, kommunikationschef på Storfors kommun till VF under tisdagsförmiddagen.

Nu har också flera kommuninvånare sagt sitt.

En av dem är Mats Jansson som på Facebook skriver:

– Det finns gott om saker att göra och se i Storfors, om inte annat är det god pizza.

Han får medhåll från bland annat Åsa Appelgren som hälsar att både sonen i Linköping och brorsan i Uppsala vurmar för Storforspizza.

– Båda tycker att inget slår kebabpizzan på Taverna. Obligatoriskt vid ett Storforsbesök!

Mats Jansson, däremot, rekommenderar varmt ”Mamas special”.

Inne- och uteaktiviteter

Givetvis är det dock inte bara pizzakäk man kan skriva upp på att-göra-listan. Camilla Hellberg har flera exempel på aktiviteter både inomhus och utomhus.

– Nu går ju inte jag på gym, men ett sådant finns. Fika på bollhallen, mat på Taverna eller folkets hus, Hälsostigen (vandringsled, reds. anm.). De kunde ha gått till Humlegården och Sjögläntan och sagt hej på avstånd till de äldre. Eller filmat vad det nu var för hus de såg och lagt ut på Facebook så vi som bor här hade kunnat försvara våra fina kommun, skriver hon.

Bjurbäcken slussar är en populär sevärdhet på somrarna – kanske kan det vara värt en tur även under vinterhalvåret?
Foto: Lars Myr/Arkiv

På samma spår är också Mikael Redman:

– Det finns en del att beskåda och göra i Storfors. En hel del. Kulturhuset, sporthallen, fina vandringsleder, med mera.

Även Bjurbäckens slussar nämns i diskussionen.

Mer än ett hus

Apropå yttrandet ”jag ser typ ett hus” från Björn Hellkvist finns det de som funderar på om han verkligen har öppnat ögonen ordentligt.

– Vi har cirka 800 i centralorten, i vårt register i egna hem-föreningen, skriver Toni Lysholm Christensen på Facebook.

Han förklarar att många av de 800 ägs av samma person, men att det ändå rör sig om just hus.

– Missade han det undrar jag hur i allsin dar han lyckas.

Förslag för framtiden

Men om det här inte räcker då? Ja, då har Karlskogabon Stigove Persson flera förslag på hur man kan göra Storfors mer attraktivt.

– Gör om korsningen Kristinehamn/Filipstad/Karlskoga till bensin, restaurang, affärscentrum, loppis, billighetsmarknad och café. Och en stor rondell med anslutningar till detta mycket upplysta område. Ifall fler blir strandsatta – även ett värdshus, skriver han och lägger sedan till:

– Kanske göra avtal med Leksandknäckefabriken, med reklamloggan: ”Här blev Leksands hockey strandsatta – här har vi knäckebrödet ifall vi får besök mitt i natta”!

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.