6 000 skäl att skryta är inte kattskit

Krönikor
PUBLICERAD:
Foto: Jonas Brefält
”Dä låter allt när katta driter”, sa de förr i Jössefors, varifrån jag härstammar på mödernet. Med det menas att skryt ofta är innehållslöst.

Eller att bedrifterna man skryter om i alla fall inte är så stora som man vill ge sken av.

Denna visdom till trots vill jag ändå delge eder något jag är lite stolt över. Minnesgoda läsare kanske kommer ihåg att jag tidigare berättat i denna spalt om hur jag de senaste åren hakat på trenden med lågintensiv träning genom promenader. För ett år sedan var jag glad när jag klarat drygt 10 300 steg per dag under 2020.

Inspirationen kom från min gode vän och rumskollega på jobbet som klarat det där målet i flera år och verkade må bra av det. Men när jag berättade för honom att jag nu flåsar honom i hälarna visade det sig att han höjt sitt mål till 15 000 steg per dag.

Ridå.

Ingen promenadseger för mig, således.

Nåväl, det var bara att ladda om. Inför detta år bestämde jag mig därför för att höja mitt dagssnitt med 5 000 steg. Och se på fanken, jag klarade det! Med råge dessutom. Nu är det visserligen några dagar kvar på året, men så här långt ligger jag på cirka 16 200 steg per dag. Alltså nästan 6 000 steg mer per dag.

Kalla det skryt, eller kattskit, om ni vill. Men nu hör jag kompisen muttra något om 17 000 steg...

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.