Hoppa till huvudinnehållet

Ny Solvallasuccé för Kristian Lindberg

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Kristian Lindbergs stall visar toppform.
Kristian Lindbergs stall visar toppform. Foto: Malin Albinsson

Kristian Lindberg har haft stora framgångar på Solvalla den senaste tiden. Under onsdagskvällen blev det en ny seger när han vann med Valnes Mellow.

– Vi har tagit några vinster just här på höstkanten och det är stort för oss från Årjäng, sa Lindberg.

Förra veckan hade Profinitif uppvisning på Solvalla och några veckor innan dess vann Valnes Mellow med Erik Adielsson.

Den här onsdagen var det dags för en ny seger med Valnes Mellow och den här gången körde Kristian Lindberg själv. Med endast en häst på startvolten kunde Lindberg köra till ledningen efter den första kurvan från sitt tillägg och Valnes Mellow vann närmast före stall Goop-duon Kungfu Lady och Jula Netprice.

– Hon värmde dåligt men skärpte till sig till loppet och gör det riktigt bra. In på upploppet kändes det fint när jag såg att de andra hade svårt att hänga på, berättade Lindberg.

Björn Goops stall fortsätter att visa läcker form och han vann två lopp innan V86-spelet. Först ut var tvåårige Dareios di Poggio som vann sin debut och sedan följde Lampard upp med en spetsvinst. I det sistnämnda loppet var Tom Horpestad trea med Charter Party.

Nära en skräll

V86-2 var ett lärlingslopp och här var det nära ytterligare en värmländsk seger genom Peter Cederin-tränade Pelas Ethos. Efter ett lopp i fjärde par utvändigt vred körande Elias Strandberg på i vida spår runt den sista kurvan och en bit in på upploppet såg det ut som att Pelas Ethos skulle skrälla. Men i samma skede kom Casanova Majo loss från rygg ledaren och därmed fick Pelas Ethos nöja sig med andraplatsen.

I V86-1 blev det en värmländsk anknytning då vinnaren tränas av den förre Färjestadstränaren Björn Lindblom. Från ett tillägg kunde Stefan Persson köra till ledningen med Eight Hour och även om Divane Godiva utmanade till slut blev segern säker.

– Hon har bara fått en vinterträning hos mig och när hon får en till tror jag att hon kommer att bli ännu bättre, sa Lindblom.

Haft ett toppår

Jörgen Westholm kommer att slå sina tidigare rekord under sitt framgångsrika 2021. När Made of Stars vann V86-6 passerade hans stall 19 miljoner kronor i inkörda pengar.

Made of Stars följde med i rygg på ledande Redbull Pellini under hela loppet och avgjorde knappt men ändå säkert den sista biten.

– Det har varit ett fantastiskt bra år, vi sätter rekord både när det gäller inkörda pengar och antal segrar. Made of Stars var lite skyfflig i travet men på upploppet tyckte jag att det var bättre så att vi kunde attackera, sa Westholm.

Den tredje avdelningen var ett Breeders' Crown-lopp för tvååriga hästar med ett förstapris på 175 000 kronor. Efter en resa i andra par utvändigt tog Pure Atlas sin tredje raka seger.

– Det här är en jättefin tvååring. Allt är möjligt för honom i framtiden, sa Mika Forss.

Avdelning fem bjöd på ett hårt tempo när Upper Face blev het i spets. Det tackade Ken Ecce för bakom M.T.Oscar och ekipaget avgjorde säkert med en rejäl avslutning.

De avslutade avdelningarna vanns av Under Armour och Kee Keeper efter vassa avslutningar.

Artikeltaggar

Björn GoopJägersroKristian LindbergSolvallaTom HorpestadTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.