Hoppa till huvudinnehållet

Uppvisning av Profinitif på Solvalla

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Profinitif lekte hem V86-2 med Lukas Svedin.
Profinitif lekte hem V86-2 med Lukas Svedin. Foto: Lars Jakobsson

Kristian Lindberg-tränade Profinitif har gjort många bra insatser under året utan att få vinna lopp.

Men under onsdagskvällen kom äntligen årets första seger när han vann V86-2 på Solvalla.

Kristian Lindberg har bra stallform för dagen. I söndags vann Bailamos på Momarken och under onsdagskvällen var det äntligen dags för Profinitif att vinna lopp, det var hans första seger sedan juli 2019 trots mängder av bra insatser.

Den här gången var marginalerna på Profinitifs sida när flera betrodda konkurrenter galopperade och han fick andra par utvändigt. När körande Lukas Svedin satte in attacken avgjorde Årjängshästen direkt och vann hur enkelt som helst.

– Det blev ett helt perfekt lopp. När jag ryckte huvan fick jag ett sådant svar att jag höll på att tappa körspöet och det har jag aldrig varit med om tidigare. Hästen är bra och det var helt okört i mål, sa Svedin.

Det står att det är Kristian Lindberg som tränar men det är dottern Signe som sköter det mesta med Profintif som ägs av hennes morfar Ove R Andersson.

– Jag är jätteglad! Jag gör allt med honom och han är verkligen jättebra, sa Signe efter loppet.

Kristian Lindberg hade även Hard Center till start innan V86-loppen och här blev det en tredjeplats.

Digital Eye vann i snöyran på Åby.
Digital Eye vann i snöyran på Åby. Foto: Malin Albinsson

På Åby var det besvärligt med ett rejält snöfall och Björn Goop vann V86-1 med Digital Eye.

Favoriten Ribot fick press av Ingesson och var passerad redan varvet från mål och därmed fick Digital Eye andra par utvändigt.

När sedan framförvarande Van Gils övertog kommandot kunde Goop köra rakt fram i andraspår och segern blev säker.

Goop hade även en andraplats från spets med Estrella Diamante i den femte avdelningen. Hon fick ge sig mot Kagan som liftat med i rygg.

Samma placering för Goop blev det med Rotate i V86-7 som var ett försök i Silverdivisionen. Rotate gick en rejäl avslutning från tredje par utvändigt men hade för långt fram till ledande Innovation Love. Han ägs av Sanda Racing Stable i Årjäng och kördes till spets efter ett drygt halvvarv av sin tränare Robert Bergh.

Åmålsägde Optimum Bankrobber vann den fjärde avdelningen med sin tränare Kenneth Haugstad. I ett galoppfyllt lopp var det stenhårt i mål mellan tre hästar men det var Optimum Bankrobber som hade nosen först.

Artikeltaggar

Björn GoopKristian LindbergSolvallaTravÅby

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.