Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska topplaceringar i årets sista tävling på Europatouren

Publicerad:
 Jessica Karlsson spelade stabil golf vid damernas Europatourtävling i Marbella.
Jessica Karlsson spelade stabil golf vid damernas Europatourtävling i Marbella. Foto: Göran Söderqvist/TT

Det blev fina placeringar för de värmländska spelarna när årets sista tävling på damernas Europatour spelades i Marbella.

Jessica Karlsson slutade åtta och Jenny Haglund kom på elfte plats.

Jessica Karlsson låg på delad sjundeplats inför den sista dagens spel och hon svarade för ett nytt stabilt varv. Efter 72, 74 och 68 slag på de tre inledningsvarven blev det 71 slag, ett under par, under finaldagen.

Redan på det andra hålet gjorde Jessica en birdie och efter en bogey på hål fyra kom det en ny birdie på hål sex. Resten av hålen gjorde hon par på och med ett under par på varvet blev det tre under par i totalställningen.

Jenny Haglund svarade för ett kanonvarv dag fyra med 68 slag.
Jenny Haglund svarade för ett kanonvarv dag fyra med 68 slag. Foto: Lisa Olaison

Jenny Haglund svarade för ett kanonvarv den sista dagen. Med 68 slag avancerade hon från plats 29 till delad elva i tävlingen.

Jenny satte tonen direkt med två raka birdies och det blev sedan tre till och en bogey under varvet. Jenny hade 70 slag under den andra dagens spel men 74 respektive 75 slag på varv ett och tre. Med det vassa avslutningsvarvet slutade Jenny på ett under par i tävlingen.

Bästa svenska blev Maja Stark som med elva under par slutade tvåa bakom hemmaspelaren Carlota Ciganda som gick samtliga varv under par och slutade på 15 under par.

Artikeltaggar

GolfJenny HaglundJessica KarlssonSpanien

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.