Hoppa till huvudinnehållet

Ung kvinna död i tragisk hästolycka

Publicerad:
Reporter Värmlands Folkblad
Värmlands Folkblad
redaktion@vf.se
En ung kvinna omkom i samband med att hon skulle ta av tränset på en häst under måndagen.
En ung kvinna omkom i samband med att hon skulle ta av tränset på en häst under måndagen. Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna i 20-årsåldern omkom i en tragisk olycka under måndagen. Enligt NWT ska kvinnan ha blivit så illa sparkad i bröstet av en häst att hon avled.

Kvinnan hade hjälpt till i stallet på Hammarö under ett par veckor när olyckan var framme. Enligt information till NWT ska kvinnan ha varit ute och gått längs en landsväg under måndagen. Med sig hade hon en av hästarna . När ekipaget kom tillbaka till stallet slet sig dock hästen i samband med att kvinnan skulle ta av tränset.

Av okänd anledning sparkade sedan hästen den unga kvinnan i bröstet så illa att hon senare avled av sina skador på universitetssjukhuset i Örebro.

Händelsen utreds nu av polisen som vållande till annans död och misstänkt arbetsmiljöbrott.

– I nästa vecka kommer vi höra vittnen och andra berörda personer om vad de vet om händelsen, säger Jonas Neu, utredare vid polisen i region Bergslagen till NWT.

Artikeltaggar

ArbetsmiljöBrott & blåljusHammaröPolisanmälanVållande till annans död

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.