Replik: ”Våra protester lönade sig!”

Insändare
PUBLICERAD:
Att Fritidsbanken i Deje får större lokal välkomnas av Vänsterpartiet.
Foto: Mattias Karlsson
Svar till kommunalrådet Per Lawén (S) angående Fritidsbanken i Deje.

Äntligen kom det svar från den politiska ledningen i Forshaga. Då har det kokat av ilska under hösten i Deje med omnejd inför den planerade minskningen av Fritidsbankens butiksyta från 80 till 30 kvadratmeter. Den ilskan har skurit djupt in i socialdemokratiska partiet i kommunen, likaväl som bland de som jobbat med verksamheten på orten. Facebook har fyllts av arga och besvikna inlägg, kommentarer och delningar. En av dem som tyckte det var pinsamt för barnkommunen var för övrigt hon som kom på idén med Fritidsbanken.

Det var när ledande kommunpolitiker fortsatte att tiga trots proteststormen som vi skrev vår insändare. Vi vill ju att den fantastiska Fritidsbanken ska få fortsätta att både finnas och utvecklas. Den är så fint ordnad att den förenar solidaritet, folkhälsa, ekonomisk utjämning och gemenskap.

Nå, vi som protesterade fick som vi ville. Det blir till sist en större lokal för verksamheten i Deje. Bra. Våra protester lönade sig!

Vänsterpartiet Deje-Forshaga

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.