Lärdomar från vardagen: Plocka skräp är roligt

Krönikor
PUBLICERAD:
Mer än 36 år in i jordelivet så är det intressant hur jag fortfarande lär mig saker om mig själv. Oavsett om det är att knäna hatar mig för att jag kastar mig rakt in i slalomklubbens barmarksträning, eller att jag djupt inom mig någonstans finner uppskattning i både kylan och mörkret.

Det finns lärdomar att hämta. Den senaste är att jag rent av tycker det är kul att plocka skräp. Vem kunde tro det? En av mina starkaste livsprinciper har varit att inte städa efter fôlk, men den tycks ha hamnat i papperskorgen.

En av de största fördelarna med att jobba hemifrån några dagar i veckan är att jag både kan följa mina barn till skolan och hämta dem på eftermiddagen. Tiominuterspromenaden hand i hand med sexåringen lyssnandes på hans livsfunderingar och vardagsproblem är en av dagens höjdpunkter.

Skräp. Det finns överallt. Försöker inte alla lära sina barn att städa och hålla rent efter sig? Var någonstans går det snett? Vem vill ha det så här?
Foto: Kirsty Wigglesworth

Skräpmedveten som han har blivit ser vi också till att plocka upp det vi hittar. Det brukar bli i alla fall ett par fynd per tur, säg 5-6 skräp som försvinner från stråket dagligen tack vare honom.

Och det tycker jag är roligt. En god sak att uppmuntra. Tänk om fler plockade 5-6 skräpfynd om dagen, då skulle det mesta vara borta snart.

Annars kan jag gladeligen lära ut var skräpet hör hemma, och det är inte i diket på Ekebyvägen...

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.