Hoppa till huvudinnehållet

Unitedspelarna borta från Karlstad Fotboll: "Kopplingen är som bortblåst"

Publicerad:
Alla de spelare från Carlstad Uniteds A-lag som klev in i Karlstad Fotboll har nu lämnat klubben, efter två år.
Alla de spelare från Carlstad Uniteds A-lag som klev in i Karlstad Fotboll har nu lämnat klubben, efter två år. Foto: Lisa Olaison

Ingen A-lagsspelare från Carlstad United finns kvar i Karlstad Fotboll, konstaterade förre United-kaptenen André Jernberg.

– Väldigt tråkigt, säger han.

– Jag tror det är viktigt att sluta tänka i United och KBK-termer, säger Tobias Johansson i sportgruppen.

Det var på måndagen som André Jernberg, efter att KF gått ut med att Eric Forsberg, Erik Nilsson och Sebastian Bellander inte erbjudits nya kontrakt, i en tweet på Twitter konstaterades att ingen spelare som fanns i Carlstad Uniteds A-lag vid sammanslagningen nu är kvar i KF-truppen.

En tweet som väckte reaktioner, åt flera håll.

– Det är bara ren och skär fakta som jag la fram, och från min sida som varit i United sedan jag var 12-13 år och hade en stor passion för den föreningen så är det väldigt tråkigt att den kopplingen nu är som bortblåst, säger Jernberg till VF-sporten dagen efter.

Jernberg var en av de Unitedspelare som fanns med i sammanslagningen, men efter första året lämnade han för seriekonkurrenten Sandviken.

– Så jag har jag ju spelat i föreningen själv och vill betona att jag inte har något agg mot någon alls i Karlstad, oavsett tidigare klubbtillhörighet. Det handlar mer om att det är tråkigt och lite märkligt att det blivit som det blivit.

”Vi tittar framåt”

Tobias Johansson, i KF:s sportgrupp, är en av de i ledningen som kom från Unitedhåll in i sammanslagningen, konstaterar:

– För mig var det viktigt när vi gjorde sammanslagningen att direkt sluta prata i United och KBK-termer, att se på det utan de glasögonen på var en förutsättning för att det skulle kunna funka, säger Tobias Johansson.

– Jag tror det är viktigt att sluta prata United och KBK, se det som Karlstad Fotboll. Vi jobbar på för ett lag i superettan och tittar framåt, inte på Twitter eller bakåt. Och när det gäller lagbygget är "Kostas" högst delaktig, han bryr sig bara om fotboll och inte historia.

Tror på superettan

När Jernberg lämnade var det mycket på grund av att han och tränaren Konstantinos Panagopoulos hade väldigt olika fotbollsfilosofiska tankar, samtidigt var han redan då tydlig med att han trodde att "Kostas" skulle lyckas med att ta Karlstad upp i superettan.

– Jag hoppas både för stadens skull och gubbarna jag spelade med förra året att de kan ta platsen uppåt till nästa år. För det är dags nu, och det tror jag att de fixar med tanke på hur det har sett ut i år, säger mittfältaren som själv är på väg hem till Värmland efter året i Sandviken.

André Jernberg är på väg till FBK Karlstad.
André Jernberg är på väg till FBK Karlstad.

Nu väntar dock spel på lägre nivå än i ettan. NWT berättade på måndagen om de samtal Jernberg för med Säffle och Torsby, men även FBK Karlstad finns med i leken kan VF-sporten berätta.

– Det kan nog stämma, ler Jernberg.

– Allt kommer att bli klart väldigt snart, men åt vilket håll det lutar åt vill jag inte uttala mig om.

KF vill värva anfallaren permanent – hoppas få behålla succéspelaren

Artikeltaggar

André JernbergEttan norraFotbollIF Karlstad FotbollTobias Johansson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.