Replik: Varför inte ett nöjesfält på Skutberget?

Insändare
PUBLICERAD:
Bevarandet av Skutberget behöver inte innebära stopp för utvecklingen, anser insändarskribenten.
Foto: Fredrik Karlsson
Jag håller fullständigt med P. Ferm apropå Skutbergets framtid, i VF den 19/11.

Skutberget må vara ett vackert område, men man kan ha ett vackert område och samtidigt bygga diverse aktiviteter i området.

Nämndes förslag på nöjesfält, och jag frågar: Varför inte?

Karlstad befinner sig cirka 25 mil från Liseberg, 30 mil från Gröna Lund. Ett nöjesfält mitt emellan dessa mastodonter, skulle kunna locka besökare både när och fjärran. I synnerhet om nöjesfältet kombineras med den vackra miljön som redan finns på Skutberget. Kanske en vattenpark likt Sunne eller Skara Sommarland, eller kombination av andra nöjesfält? Möjligheterna är oändliga.

Livet är en ständig förändring, och att hålla fast vid nåt bara för att det alltid varit så, är så extremt bakåttänkande. Vi behöver fler framåttänkande personer i kommun. Vi behöver fler aktiviteter för barnfamiljer och unga personer, som inte nödvändigtvis kräver stadsmiljö, eller gå i skogarna. Ett nöjesfält i närheten av Karlstad hade varit en riktigt bra idé.

Nöjesfält på Skutberget

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.