Insändare: KD tror på SD

Insändare
PUBLICERAD:
Kristdemokraternas ledare Ebba Busch bör välja riktning för partiet.
Foto: Jessica Gow/TT
Jag trodde att KD har förankringar inom kristendomen, men den tron har väl allt fler insett saknas.

När sådant kommer på tal brukar de svarslösa säga att man inte ska blanda ihop religion och politik. Men i nästa ögonblick kan samma person själv blanda och ge. Och vad står ordet ”kristdemokrat” för, om det inte är blandning mellan religion och politik? Här gäller att få makten att regera Sverige till vilket pris som helst. Allt medan att vi borde bli mer övertygade om att mänsklighetens framtid ligger mer i sammanhållning och solidaritet människor emellan. Inte att individualismen ska segra över andra människor.

En tråkigare partikonferens än det TV visade från KD får vi väl leta länge efter. Tyckte det lät som en upprepning av vad som sagts de senaste 10 åren. Inte konstigt att partiets siffror ligger där de ligger. Finns väl ingen partiledare som låter hårdare och torrare att lyssna på.

Hög tid att KD, L och MP går till botten med sina partier och vågar visa sin ideologi, istället för att bara sträva efter att få våra röster, för det är ju vad alla de andra partierna gör. De måste våga stå för sin politik och inte bara gå in för att få regeringsmakten. Bäst är väl om de som regerar får söka stöd hos många partier i olika frågor. Sämst var väl alliansbildningen då ingen visste något vad olika partier fick gehör för. Vem hörde något som verkligen hörde vår vardag till hos KD. Varför talar de inte om den låga pensionen i Sverige, för att ta ett exempel? Istället så beskylls nuvarande regering för att de sitter i knät på marknadens parter precis som alliansen gjorde när de styrde. Vi som var vakna under alliansregeringen kan väl dra oss till minnes vad som gjordes då för vår vardag. Men vi hörde väl inget parti som gick till sådant angrepp på alliansen då, som vad KD gör på nuvarande regering fast det säkert fanns orsaker.

Rune Jakobsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.