Hoppa till huvudinnehållet

Volden: ”Får se det som en bonuspoäng”

Publicerad:
Eric Hellqvist
eric.hellqvist@kt-kuriren.se
Lars Volden gjorde återigen en bra match för BIK Karlskoga.
Lars Volden gjorde återigen en bra match för BIK Karlskoga. Foto: Kajsa Juslin

I BIK Karlskogas förlustmatch borta mot Modo var det under en period målvakten Lars Volden som höll kvar laget i matchen. Av totalt 31 skott räddade han 30.

— Såklart det är surt att vi inte vinner, men samtidigt får vi se poängen som en bonuspoäng, säger han efter matchen.

BIK Karlskoga var starkt tillbakapressade av hemmalaget Modo i den andra perioden då man gång på gång drog på sig utvisningar och fick spela boxplay under större delen.

Målvakten Lars Volden fick stå emot skott efter skott och tillsammans med ett bra boxplayspel höll han länge nollan. Men till slut kunde Modo göra 1–0 efter en ganska turlig ribbstuds.

— Det blev mycket utvisningar i andra och de fick lite tryck, men sen gjorde vi ett försök i tredje perioden där jag tycker att vi kom tillbaka starkt, säger Volden.

BIK kvitterade med två minuter kvar och var också nära att avgöra. Men Modo vann efter att ha utnyttjat en straff i förlängningen.

En straff som blev den andra som Volden ställdes mot under matchen. I den andra perioden, när Modo tryckte på som mest, räddade han ett strafförsök från Mikkel Aagaard.

Om sin egen insats säger Volden:

— Det kändes bra. Det var svåra mål som de fick göra. Jag tycker vi spelade grymt i boxplay, var stabila i försvaret och alla offrade sig. Det var en krigarinsats.

Den sena upphämtningen och chanserna man skapade för att avgöra matchen, ser han som något positivt som man kan ta med sig.

— Det är klart att vi alltid går för tre poäng, men med tanke på att vi gjorde mål när det var två minuter kvar av matchen så får man se det som en bonuspoäng. Vi kom tillbaka starkt och det är det vi får ta med oss.

Bra bortaturné

De två bortamatcherna mot Mora och Modo slutade med fyra poäng av sex möjliga och inget insläppt mål i spel 5 mot 5.

— Vi skulle ju helst ha velat ha sex poäng såklart men det får vi vara nöjda med. Vi har en bra känsla i gruppen och det är viktigt att vi behåller det, säger Volden.

Det täta spelschemat fortsätter med match hemma mot Kristianstad på onsdag.

—Det är tajta matcher och det är så det ska vara. Vi förbereder oss på samma sätt inför varje match. Kristianstad har ju gått väldigt bra så det gäller att vi är förberedda. Det finns inga lätta matcher, det är hårt jobb och krig i varje match.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagIshockeyLars Volden

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.