Elsparkcyklar, färdigkokta ägg och potatis – allt är samma sak

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Elsparkcyklar, färdigkokta och konserverade ägg och potatisar är i grund och botten samma sak.
Foto: TT
Kompletterande lätt varning: Den som fullkomligt älskar sån konserverad, färdigkokt potatis och ägg gör bäst i att inte läsa vidare.

Jag har fortfarande inte ställt mig på en elsparkcykel och jag är inte säker på att jag nånsin kommer göra det heller. Framför allt för att jag kommer vurpa nåt så in i helvete men också för att det 1) ser rätt jävla fånigt ut och 2) är ett lagom hot mot folkhälsan.

Man skulle kunna jämföra det med att köpa färdigskalad potatis eller färdigkokta ägg – man tjänar väl tid på det men det ser ju faktiskt inget vidare ut och man får ju med en massa skit in i kroppen.

Visst, det är ju bra om någon väljer elsparkcykel istället för bil men tänk vad bra om man istället exempelvis... Ja, cyklade kanske? Eller bara gick, rätt och slätt?

En fördel med de två sistnämnda transportsätten är ju att man får motion på köpet. Precis som när man skalar potatis på egen hand.

Dessutom ser det inte särskilt fånigt ut.

***

För övrigt är det fullständigt förbluffande hur många av bilisterna i Karlstad som fortfarande, 2021, inte greppat hur en påfart till E18 fungerar. För att förtydliga: Tanken är inte att du ska puttra i 50 knyck av rädsla för alla andra fordon som kör i 90. Tanken är att du ska a c c e l e r e r a upp i samma hastighet.

***

För övrigt igen: En gång skrev jag ett könsord i rubriken till en krönika och det var det många som tyckte var tråkigt. Tyvärr. Så kul ska vi inte ha det nu men som en ur millennial-högen av unga vuxna – jag är ju inte ens 40 än – så tycker jag att det är dags att lyfta tabut kring könsord i media.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.