Replik: Arbetet drog ut på tiden

Insändare
PUBLICERAD:
Problemen med mobilmasten i Karlanda ska nu vara åtgärdade.
Foto: Jessica Gow/TT
Svar angående insändare ”Ingen täckning på två veckor”, i VF den 17 november.

Det stämmer att Telia har påbörjat nedsläckningen av sina äldre mobila nät, 3G successivt fram till slutet av 2023 medan 2G kommer finnas kvar i sin helhet till utgången av 2025. Att ringa med äldre mobiltelefoner kommer därför fungera ända till 2025 men vill du även kunna surfa med mobilen är det bra att byta till en modernare modell som klarar nyare teknik som 4G.

Angående täckningen hade vi ett tekniskt problem med en mobilmast i Karlanda, vilket medförde störningar i att ringa och ta emot samtal i de berörda området som masten täcker. När felet inträffade åkte våra tekniker ut för att felsöka. Efter felsökningen beställdes ny teknisk utrustning som de bytte ut. Men tyvärr löste det inte felet i sin helhet och ytterligare arbete behövde utföras. Det jobbet är nu slutfört och sedan i måndags fungerar mobilmasten som den ska. Vi ber givetvis om ursäkt för att arbetet dragit ut på tiden.

Mattias Borrelid

Pressansvarig på Telia

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.