Hoppa till huvudinnehållet

V75-draget som levererade: Mister Donald spurtade till skrällseger

Publicerad:
Carl Johan Jepson körde Mister Donald till seger.
Carl Johan Jepson körde Mister Donald till seger. Foto: Mikael Solberger

Det blev en värmländsk seger när V75 kördes på Bjerke under lördagen.

Den kom i den sista avdelningen där Mister Donald spurtade till seger.

– Han var lugn och fin i dag så jag är jättenöjd med honom, sa Carl Johan Jepson.

Mister Donald har visat fin form under en längre tid utan att få vinna lopp och han var med som ett av två V75-drag i "V75 i sista stund" den här veckan. Det var ingen dum idé då Mister Donald vann till oddset 10,38 och var streckad på sju procent av kupongerna.

Från sitt bakspår hittade Carl Johan Jepson tredje par utvändigt med Mister Donald, som tränas av Björn Goop. När Rikard N Skoglund stötte med Reddington valde Jepson att sitta kvar och det var en chansning som lyckades.

In på upploppet blev det fritt fram och Mister Donald avgjorde utan problem mot ledande Pere Ubu.

– Vi fick ett fint lopp med en bra rygg och jag valde att chansa lite och sitta kvar när Rikard kom så tidigt som han gjorde. Det löste sig perfekt och då avslutade Mister Donald bra och avgjorde säkert, sa Jepson.

Bollade med norrmännen

Månlykke A.M. var omgångens största favorit och han vann Jacob Meyers Pokallöp. Gunnar Melander tog en lugn start från femtespåret och när fältet formerade sig satt Månlykke A.M. placerad utvändigt om ledande Troll Solen.

In på upploppet var ledaren slagen och Månlykke A.M. vann mycket enkelt på tiden 23,3 över medeldistans med voltstart.

Månlykke A.M. segerdefilerar med Gunnar Melander.
Månlykke A.M. segerdefilerar med Gunnar Melander. Foto: Anders Kongsrud

– Det var verkligen roligt att vinna det här loppet med sonen till Månprinsen A.M., som själv vann loppet 2016. Månlykke A.M.vann på ett fint sätt och hade spetsade öron de sista 100 meterna, sa Gunnar Melander.

Skrällde i storloppet

Även i Axel Jensens Minneslopp blev det svensk seger. Här skrällde Fire N'Fury när han sprutade till en säker seger med Mats E Djuse.

– Han var verkligen på tårna i dag. Han har varit bra innan men jag trodde inte att vi skulle vinna det här loppet, sa Djuse.

I stoavdelningen av Axel Jensens Minneslopp körde Carl Johan Jepson favoriten Global Brilliance men hon hade inte sin bästa dag och galopperade i den första kurvan. Loppet spetsvanns av Miss Pepper som därmed ordnade 23-årige Björn Steines största seger i karriären. Kristian Lindberg slutade sexa med Himalaya Sisu.

Zenato trea

Bengt Berg och Isabell Flacking-tränade Zenato har visat en härlig form den senaste tiden och i V75-2 blev det en tredjeplats efter en ny vass insats. Zenato satt sist i kön och det blev långt fram till täten när det kördes i ett jämnt 15-tempo. Zenato kom med en mycket bra avslutning och står på tur för att få vinna lopp. I samma lopp slutade Mateo de Reve femma.

Loppet vanns från spets av C Nu Gilbak och Per Oleg Midtfjeld vann även den tredje avdelningen. Här körde han favoriten Ble du Gers som i karriärens hundrade start vann Big Noon Pokalen från utvändigt om ledande Always on Time.

– Hästen är helt otrolig. Han har kommit upp i åren nu men gör ändå en sådan här insats, sa Midtfjeld om tioårige Ble du Gers.

I V75-5 blev det en värmländsk tredjeplats genom Robertson efter ett lopp i rygg på ledaren. Ledarhästen var Calmass som vann tillsammans med Vemund Madsen Drolsum efter långsamma 17,2 det första varvet.

Artikeltaggar

Bengt BergCarl Johan JepsonIsabell FlackingOsloTravV75

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.